Comunicarea cu Subconștientul – Efectul Ideomotor

Cu toții suntem conștienți de acțiunile pe care le gândim. Dacă vrem să luăm ceva de pe masă, de exemplu, ne gândim pur și simplu la acțiune și o facem. Aceste acțiuni sunt guvernate de voință. Există însă și acțiuni pe care le facem, dar pe care nu le conștientizăm, pentru că nu avem nevoie de gândire și voință pentru a acționa. Acțiunile ideomotorii sunt acțiuni inconștiente, mișcări involuntare care sunt efectuate de o persoană în urma unor așteptări, sugestii sau preconcepții.

Dorești o Ședință de Terapie?

Programează o ședință cu un specialist Puterea Minții.

Odată cu creșterea răspândirii spiritismului în anii 1840, medii a inventat și au perfecționat o varietate de tehnici de comunicare cu lumea spiritului, inclusiv table de cotitură și planșete (precursoarele  plăcilor ulterioare Ouija). Aceste fenomene și dispozitive au devenit rapid obiectul investigației științifice.

Termenul Ideomotor a fost folosit pentru prima dată într-o lucrare științifică care discută despre mijloacele prin care aceste fenomene spirituale se produc în 1852 de William Benjamin Carpenter, prin urmare a devenit cunoscut  inițial ca efectul alternativ Carpenter. Carpenter a derivat apoi cuvântul ideomotor din componentele ideo, adică „ideea” sau „reprezentare mentală” și motorul, adică „acțiunea musculară”.

În lucrare sa, Carpenter și-a explicat teoria prin faptul că mișcarea musculară poate fi independentă de dorințele sau emoțiile conștiente. Carpenter a fost un prieten și colaborator al lui James Braid, cel care a pus bazele hipnotismului modern și a inventat termenul de “hipnoză”.

În hipnoză, tehnicile care se folosesc de semnalele ideomotorii sunt extrem de eficiente. Din moment ce mintea subconștientă funcționează mai mult la un nivel metaforic, un nivel care se ocupă mai degrabă cu imaginația decât cu logica, tehnicile care folosesc corpul și emoțiile, mai degrabă decât abilitățile verbale, sunt extrem de eficiente pentru comunicarea cu această parte a minții.

Cu alte cuvinte, când primești răspunsuri non-verbale de la clientul tău (sau de la tine), este foarte clar că se realizează o comunicare cu mintea subconștientă.

tehnica-pendulului

 

Una dintre cele mai simple și populare metode de  comunicare cu subconștientul folosind semnalele ideomotorii este tehnica pendulului. Cu siguranță ai auzit sau văzut cel puțin o dată în viață celebrul pendul.  Ești curios cum funcționează? Incearcă acest mic exercițiu:

  •  Ai nevoie de un pendul. Îți poți face cu ușurință singur unul, punând un inel într-un lanț, ață sau sfoară. Poți să folosești orice alt obiect care să atârne.
  • Pune cotul pe masa, cu mâna îndreptată în sus și palma paralelă cu masa (încheietura mâinii va trebui indoită la un unghi de 90 de grade)
  • Ține pendulul între degetul arătător și degetul mare.
  • Stabilește o mișcare pentru “da” și una pentru “nu”. Poate fi o mișcare înainte sau înapoi, stânga sau dreapta. Alege prima mișcare care îți vine în minte pentru fiecare din cele două răspunsuri.
  • Incepe cu câteva întrebări simple, cu răspuns foarte clar, și urmărește mișcările pendulului.
  • Poți începe apoi să pui orice întrebare subconștientului tău atât timp cât este cât mai simplă, clară și solicită răspunsul “da” sau “nu”.

Pentru a comunica cu subconștientul prin mișcări ideomotorii nu ai nevoie neapărat să folosești un  pendul. Poți crea răspunsuri non-verbale pentru a indica “da” sau „nu”.  De exemplu, o simplă mișcare a degetului arătător drept poate însemna “da” în timp ce mișcarea degetului arătător stâng poate însemna “nu”.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este faptul că mâna reacționează la concentrarea minții cu mișcări micro-musculare, fapt care demonstrează modul în care corpul  răspunde semnalelor trimise de mintea noastră.

Pentru cei tentați să folosească tehnica pentru a afla ce le rezervă viitorul( că tot are pendului o imagine “magică” în cultura populară), nu există dovezi clare că subconștientul este capabil să prezică viitorul. Așa că folosirea comunicării cu subconștientul pentru a  prezice evenimente care depind de  alte persoane sau împrejurări este, în opinia mea, contraproductivă.

Iată însă câteva zone unde poți folosi cu succes răspunsuri ideomotori:

  • Stabilirea unei comunicări cu subconștientul
  • Găsirea obiectelor pierdute, uitate etc.
  • Identificarea cauzelor unor eveniment etc.
  • Amintirea informațiilor legate de subiecte pe care le cunoști, dar nu mai sunt disponibile minții conștiente

O altă tehnică extrem de eficientă pentru comunicarea prin semnale ideomotorii este Tehnica Lebăda, creată în 2013 de Bob Burns. Cu o experiență de peste 40 de  ani în hipnoterapie, Bob a creat o tehnică minunată care nu necesită inducție hipnotică și este accesibilă oricui își dorește o cale rapidă și ușoară de a comunica cu mintea sa subconștientă sau cu a clienților săi. Tehnica Lebăda a fost adoptată rapid de hipnotiști și hipnoterapeuți din întreaga lume, fiind folosită la doar 4 ani de la apariție în peste 75 de țări. Succesul tehnicii l-a determinat pe Bob Burns să  pregătească  o Lebăda 2, tehnică care va completa și continua Lebăda 1.

<strong>Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale și apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!</strong>

 

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-09-20T10:25:56+02:00 18 august 2017|

Lasa un comentariu

test