Cine Conduce Ședința?

Acest articol este pentru cei care sunt terapeuți, coach, consultanți dar și pentru cei care își doresc în viitor să aleagă acest drum. Și vor să fie excelenți în domeniul lor. În articolul următor îți spun un secret important legat de sedința pe care o prestezi.

 

Când lucrezi cu clienți, întotdeauna oferi cunoștințele tale, experiența și timpul tău pentru care tu ești plătit/ă. Aș vrea să înțelegi și să depășești expresia „clienții noștri, stăpânii noștri” care este doar parțial valabilă. Chiar dacă te angajezi într-un parteneriat ( tu-client) pentru care ești plătit asta nu te transformă într-un angajat disperat să își mulțumească șeful. Clientul tău nu ește șeful tău.

Fii conștient în fiecare moment că ești un expert, specialist în ceea ce faci și singura ta obligație este să dai tot ce ai mai bun conform cunoștințelor și modului tău de lucru. Oricât de mare ar fi nevoia ta de a crește numărul de clienți din cabinet/birou/sala de curs, cea ma bună alegere este întotdeauna să refuzi un client atunci când acesta încearcă să te conducă el pe tine și îți refuză modul de lucru. Dacă relația ta cu clientul nu se bazează pe încredere și nu ești lăsat să îți faci treaba, atunci îi recomanzi să găsească o persoană de care să se lase condus. Da, întotdeauna tu ești cel care conduce orice ședință de terapie.

Așa cum într-un dans unul conduce și celălalt își urmează partenerul, în procesul terapeutic întotdeauna terapeutul este cel care își conduce clientul. Pentru o ședință de succes, niciodată nu se întâmplă invers. Foarte important – nu doar clientul te angajează pe tine, și tu îl angajezi pe el de client.

Cine conduce Sedinta?

Timpul tău este foarte prețios, cunoașterea ta este foarte importantă, experiența ta este fantastică și presupune multă muncă și dăruire din partea ta.
Cu cine vrei să imparți acest timp? Pe cine vrei să ajuți folosindu-ți cunoștințele? Cui vrei să-i oferi experiența ta? Gândește-te bine la aceste întrebări atunci când un client îți intră în cabinet/birou. Îți poți alege clienții în aceeași măsură în care ei te aleg pe tine. De fapt, tu îl angajezi pe el doar acceptând să lucrezi cu el înainte ca el să te angajeze pe tine prin plata serviciilor oferite.

În aceeași măsură în care ai libertatea de a-ți angaja clienții, ai posibilitatea și de a-i concedia atunci când aceștia nu îți respectă contractul stabilit. Constractul reprezintă regulile și conduita ta de lucru pe care clientul acceptă să le urmeze atunci când lucrează cu încredere cu tine. Pentru a putea să faci asta este nevoie să conștientizezi și să îți iei atitudinea interioară potrivită de a accepta mai întâi tu acest raport cu clientul.

La ce te ajută acest raport corect terapeut – client? Vei lucra mult mai relaxat, concentrat și încrezător, fără presiunea rezultatului și a unor așteptări nerealiste. Dacă înțelegi că ai puterea să angajezi și să concediezi un client, acesta își pierde orice putere asupra ta. Cînd clientul nu are nicio putere asupra ta, ești liber să îți faci treaba în cele mai bune condiții conform pregătirii și experienței tale.

Cu cât standardele tale sunt mai ridicate, cu atât vei avea mai multă putere și recunoaștere în domeniul tău. Oricare ar fi acesta. Atitudinea pe care o ai în fața clienților tăi îți determină într-o foarte mare măsură succesul în domeniul tău. Când pornești cu teamă și nu alegi șă îți exerciți puterea specialistului e ca și cum ai porni cu frâna de mână trasă.
Așadar, în orice domeniu ai lucra, fie că ești coach, trainer sau terapeut asumă-ți drepturile pe care le ai în relația cu clientul.

Dacă vrei să fii excelent în ceea ce faci atunci este esențial să îți asumi și să-ți manifești libertatea de a-ți alege clienții și de a-i concedia. Dacă ajungi la acest nivel, atât tu cât și clienții tăi aveți doar de câștigat. Succes!

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-15T16:35:49+02:00 14 aprilie 2017|

2 Comentarii

  1. […] menţinem legătura timp de 2 săptămâni şi dacă mai este ceva de rezolvat mai facem o ultimă şedinţă. Apoi se […]

  2. […] am prezentat în București informații foarte importante pentru cei care vor să fie mai buni Traineri, Terapeuți sau Coach, dar și pentru cei care vor să aibă o viață fericită și în armonie cu ei […]

Lasa un comentariu

test