Cele mai Eficiente Metode de Slăbit!

Este un moment prea bine cunoscut: se apropie vara şi hainele nu ne vor mai putea ascunde colăceii şi kilogramele în plus. Aşa că intrăm în verva slăbitului. Cu un simplu search pe google găseşti mai multe diete decât oricând, tot felul de suplimente alimentare, sporturi care ard mai multe calorii, băuturi, pastile etc. Şi totuşi slăbitul nu este o acţiune la îndemână. Dorinţa de a repara ce ai stricat în ani buni sau doar câteva luni de excese alimentare nu este suficientă.

Care sunt cele mai bune metode de slăbit? Cum poți ajunge rapid la forma pe care ți-o dorești?

Atunci când vobim despre slăbit, e nevoie să luăm în calcul numărul de kilograme de care vrem să scăpăm. Pot fi 2,3 kilograme dar pot fi și 15 kg care ne despart de propria greutate ideală pe care vrem să o atingem.

Eu îi împart pe cei care își propun să slăbească în două categorii, care sunt foarte importante pentru alegerea tehnicilor de lucru cu mintea și corpul: cei care vor să slăbească până la 7 kg pentru a arăta mai bine, pentru a-și crește atractivitatea și încrederea de sine; și cei care vor să slăbească mai mult de 7 kg, unde intervin pe lângă dorința de a avea un corp frumos și alte probleme cauzate de kilogramele în plus.

Așadar, e important atunci când lucrezi cu cineva sau când pornești tu pe acest drum să știi în ce categorie te aflii pentru a alege modalitățile cele mai rapide și eficiente.

De asemenea, e nevoie să analizezi și istoricul care te-a adus sau a adus persoana cu care lucrezi în una din categoriile de mai sus. Te-ai îngrășat treptat? Te-ai îngrășat brusc după un anumit moment din viața ta și nu ai mai reușit să slăbești? Inainte de a începe procesul de slăbit este necesar să ai răspunsul la aceste întrebări.

În funcție de categoria în care persoana respectivă se află, vei stabili cum poți lucra eficient pentru a o ajuta să slăbească cât mai rapid și sănătos.
Dacă lucrezi cu o persoană din prima categorie, care își dorește să slăbească 3-4 kg, poate fi destul de simplu. Poți folosi hipnoza pentru a lucra direct cu subconștientul sau te poți folosi de resursele interioare. Te vei folosi de toate informațiile pe care le deții despre istoricul său și despre obiectivul pe care vrea să-l atingă, pentru a-i oferii sugestiile potrivite.

Atunci când persoana se încadrează în a doua categorie și are nevoie să slăbească un număr semnificativ de kilograme, este nevoie să iei în calcul mai multe aspecte și să lucrezi mai intens cu persoana respectivă. În primul rând trebuie să înțelegi motivul care a declanșat această creștere în greutate, indiferent că s-a întâmplat în copilărie, în urmă cu 10 ani sau 6 luni. De cele mai multe ori, dacă creșterea în greutate s-a declanșat în urma unui eveniment cu impact puternic emoțional petrecut în copilărie, vei auzi expresia “așa am fost dintotdeauna” sau “sunt gras de când mă știu”. Aici e important să clarifici că “dintotdeauna “ e de fapt după un anumit moment din viață.

De cele mai multe ori categoria a doua se îngrașă în urma unor cauze emoționale. În acest caz este nevoie să identifici cauza și să o rezolvi, să reinterpretezi momentul. Asta nu înseamnă însă că el va slăbi imediat după rezolvarea problemei, este necesar să își modifice obiceiurile alimentare și să facă sport pentru a putea pierde în greutate.

Dacă ai doar câteva kilograme în plus și te-ai hotărât să scapi de ele iată câteva modalități ăe care ți le recomand:

Post Negru

Metode de Slăbit - Postul Negru

O zi de post negru pe săptămână îi oferă organismului un timp minim de odihnă și regenerare. Asta presupune ca timp de 24 de ore să consumi doar apă și ceaiuri de plante. O dată ce sistezi hrănirea, organismul apelează la depozitele de grăsimi și astfel intervine procesul de slăbire.

Postul intermitent

Postul intermitent reprezinta intercalarea unor ore în care te hrăneşti normal cu o perioada a zilei în care nu te hrăneşti deloc. Ideal ar fi ca această perioadă să fie de 14-16 ore între ultima masă dintr-o zi şi prima din următoarea. Acest lucru se poate face zilnic sau de câteva ori pe săptămână.

Dieta ketogenică

Dieta ketogenică se bazează pe aportul ridicat de proteine şi grăsimi, fiind eliminaţi carbohidraţii în cea mai mare parte. Poţi consuma până la 50 g d3 carbohidraţi pe zi, din legume fără amidon.
Dieta ketogenică este una dintre puţinele cure de slăbire care promit o scădere lentă în greutate însă acestea se păstrează pe o perioada lungă de timp.

– Atenție și la cantitatea alimentelor, nu doar la calitatea lor. Degeaba mânânci mâîncare sănătoasă, dacă o consumi fără măsură
– Ideal este să mănânci cât mai multe legume și fibre
– Fructele și dulciurile (dacă nu te poți abține) trebuie consumate în prima parte a zilei, până la ora 13
– Ideal este ca între ultima masă de azi și prima masa de mâine să treacă minim 14 ore.
– Odihnește-te. Oamenii care nu se odihnesc suficient au tendința de a mânca mai mult, pentru că extrag energia dintr-o altă sursă. Mai mult de atât, există și o tendință de a mânca mai mult fast food atunci când ești obosit.
– Fă mișcare ?

Inelul Gastric Virtual

Metode de Slăbit - Inel Gastric Virtual

Există și o categorie de persoane care ajung să cântărească atât de mult încât le este foarte greu să mai piardă în greutate. Pentru că aici este foarte mult de lucru atât mental cât și fizic, pare imposibil să mai pornească pe un drum în care să se auto motiveze să slăbească. Mulți dintre ei aleg varianta unei operații de micșorare a stomacului prin introducerea unui inel gastric pentru a putea atinge o greutate normală.

Evident că nu este ceva plăcut pentru corp și nici ușor de acceptat din puct de vedere mental, fiind o operație incisivă care presupune și o recuperare de durată cu eventuale riscuri și modificări în organism pentru toate viața.

Acest inel gastric nu rămâne în stomacul tău pentru totdeauna, după 6-7 luni de la operație el începe să se degradeze și este eliminat. Există evident riscul ca după eliminarea inelului gastric, în cazul în care nu ai reușit să-ți schimbi stilul de viață, să începi să mănânci la fel de mult ca înainte deaorece nu ți-ai rezolvat și mental problema. Dacă nu ai identificat cauza și nu ai rezolvat-o, ea va exista și te va urmări toată viața. Chiar și schimbarea stilului de viată presupune o continuă atenție și motivare pentru a putea să rămâi în parametri de greutate normală.

Există însă o metodă revoluționară care poate înlocui cu succes intervenția chirurgicală de montare a inelului gastric. Inelul gastric virtual este o nouă tehnică non-chirurgicală care foloseşte puterea hipnozei, precum şi tehnici de CBT şi NLP pentru a-ţi convinge mintea subconştientă că ţi-a fost pus un inel de silicon în jurul stomacului.

Tehnica se folosește de puterea minții pentru rescrierea la nivel subconștient a viziunii asupra stilului alimentar și a modului în care te gândești la mâncare. Prin intermediul hipnozei convingi creierul că stomacul este plin după un anumit nivel de admisie.

Programul include 4 sesiuni de terapie, gândite pentru a realiza o schimbare permanentă în viața ta sau a clienților/pacienților tăi. Recomand folosirea acestei tehnici după o ședință de hipnoză în care ai identificat și rezolvat cauza emoțională care a condus la creșterea în greutate. Inelul gastric virtual este o tehnică non-invazivă prin care poți să slăbești și să îți modifici obiceiurile alimentare și stilul de viață, însă cum am spus și mai sus este important mai întâi problema care te-a adus în această situație.

În timp ce intervenţia chirurgicală de montare a unui inel gastric a fost creată pentru cei obezi, adică pentru cei a căror greutate depășește cu mult limita normală afectând grav sănătatea, procedura inelului gastric virtual este eficientă atât pentru cei obezi, cât și pentru cei care au doar câteva kilograme în plus, dar s-au săturat de diete care funcționează doar pe termen scurt.

Tehnica Inelului Gastric Virtual a fost create de Sheila Granger, un renumit hipnoterapeut din Marea Britanie, cunoscut la nivel internațional pentru munca sa de pionerat în hipnoterapia clinică pentru pierdere în greutate. Sheila Granger a pregătit în ultimii ani peste 900 de specialiști și anul acesta vine pentru prima data în România pentru a susține un Training Internațional de Certificare în Tehnica Inelului Gastric Virtual. Trainingul este organizat de Asociația Română de Hipnoză în perioada 3-4 Iunie 2017.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-15T16:19:53+02:00 30 martie 2017|

1 Comentariu

  1. […] Ideea tradițională a unei diete echilibrate pare să fie puțin eronată. Tot mai mulți doctori și dieteticieni recomandă pacienților diete bogate în grăsimi. […]

Lasa un comentariu

test