Cu toții căutăm successul și ne dorim să îl obținem și să îl păstrăm cât mai mult timp (pentru totdeauna vă rog!).
S-au scris cărti întregi iar la librărie găsești rafturi nesfârșit cu cărți despre succes, ce înseamnă, cum să ajungi la el șice să faci cu el.
Cel mai adesea vei descoperi că succesul este atribuit talentului, norocului, inteligenței sau perseverenței. Aceasta din urmă fiind de departe cel mai important predictor al succesului dintre toate cele menționate.
Și totuși, pe lângă acestea, în ultima vreme se vorbește tot mai mult despre o altă calitate sau, mai degrabă îndeletnicire, care pare să conducă către succes mai puternic și mai rapid decât oricare din elementele enumerate mai sus!
În articolul său de pe Medium, Michael Simmons ne spune că știința actuală prezintă informații noi foarte concludente când vine vorba de succes: „Foarte multe studii științifice demonstrează faptul că, făcând parte dintr-o rețea deschisă și nu una închisă, este cel mai clar semn al succesului.”
„De fapt, studiul arată că jumătate din diferitele succese din carieră prezise, (promoții, compensații, recunoașterea profesională) se datorează acestei variabile.”
Puterea Unei Rețele Deschise
Simmons ne spune că a descoperit cu surprindere acest lucru atunci când a intervievat oameni de știință de renume, specializați în rețele și grupuri sociale. Aceștia nu doar că au afirmat cât de importantă este conexiunea cu alte persoane, dar au explicat și de ce este atât de important.
Mai întâi, ce este de fapt o „rețea deschisă?” Pentru a înțelege acest termen, este important să înțelegem mai întâi opusul său!
„Cei mai mulți oameni își petrec viața și cariera în rețele închise. Rețele alcătuite din oameni care deja se cunosc între ei,” ne spune Simmons. „De obicei oamenii stau și rămân în aceeași profesie sau direcție profesională, aceeași religie sau partid.” Acest tip de rețea închisă are desigur avantajele sale evidente.
[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Îmi Transform Viața!” heading=”Îți Place Acest Articol? Abonează-te!”]
„Este mai ușor să realizezi ce ți-ai propus, pentru că ai construit relații bazate pe încredere și cunoști termenii și regulile, atât scrise cât și nescrise. Este confortabil pentru că grupul este are aceeași viziune asupra lumii iar această este conformă cu viziunea ta.”
Pe de altă parte, cei care au o rețea deschisă, adică cei care acționează ca un punct de ‘întâlnire’ și conexiune între două sau mai multe grupuri pot ajunge să se simtă singuri și ne-nțeleși. A avea o rețea deschisă prezintă dificultăți și poate părea uneori greu și complex pentru că necesită asimilarea unor perspective și puncte de vedere diferite asupra lumii, unindu-le într-una singura, generală și holistică,” spune Simmons.
Dar exact aceste este punctul în care găsești acea scânteie care catalizează oamenii din diferite culturi, cu viziuni diferite. Acest lucru face ca rețelele deschise să fie atât de importante și de valoroase. Adunând laolaltă oameni din culturi, societăți, religii și medii diferite poți astfel să te eliberezi de viziunea-tunel a unui singur grup, de profețiile auto-îndeplinite, de alergatul în cerc și de efectul de turmă.
Acționând ca un conector între mai multe grupuri, îți permite să ai o privire de ansamblu mult mai largă și să accesezi resurse fenomenale, aprinzând imaginația, creativitatea și, de ce nu, compasiunea și înțelegerea.
Pe scurt, ești mult mai bine pregătit să înduri eventualul disconfort social și intelectual mutându-te și navigând prin fiecare grup, asimilând în același timp calitățile și punctele forte ale fiecăruia ceea ce este egal cu o comoară inestimabilă și un suport fantastic în drumul tău către succes!
Unul dintre cele mai simple metode de a-ți deschide mintea și inima este acela de a călătorii! Dar despre asta, într-un articol viitor!
Spune-mi acum ce părere ai despre acest articol și, dacă îndrăznești, cât de deschis te consideri? Ești parte dintr-o rețea închisă sau nodul în care se întâlnesc o multitudine de rețele?
Ai ceva de adăugat la acest articol?
Minunat! Fă-o mai jos în chat-boxul de mai jos!
[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Mă Abonez!” heading=”Ți-a Plăcut Acest Articol? Abonează-te!”]
PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.
[…] Eugen Popa: Super. Aşadar, aceasta este cea mai mare bătaie de cap: rezervarea unui spectacol. Să spunem că ai obţinut un contract, că ai reuşit să obţii rezervarea spectacolului. Care are fi următoarele 3 cele mai importante ingredient ale unei reprezentaţii de succes. […]