Cea Mai Urâtă Culoare Din Lume

Ne place frumosul. Ne plac lucrurile armonioase, echilibrate, artistice. Ne place orice culoare atrăgătoare, care ne face să ne simțim bine, care ne creează o stare de bine.

Trăim totuși într-o lume duală și asta înseamnă că fiecare naș își are nașul, fiecare culoare își are contra partea, fiecare nuanță frumoasă are și opusul ei.
Deși nu s-a descoperit încă cea mai frumoasă culoare din lume, s-a descoperit totuși, cea mai urâtă culoare din lume!

Această culoare a fost identificată de către cercetătorii din Australia în 2012 la cererea guvernului australian care le-a cerut să găsească cea mai respingătoare culoare pentru a fi pusă pe pachetele de țigări pentru a descuraja oamenii de la fumat.

Această culoare are codul Pantone Hue 448C și poartă numele de Opaque Couche și pare să fie cu adevărat dezgustătoare!
Privește-o pe riscul tău!
Cea mai urata culoare din lume - Pantone488C

O culoare atât de urâtă, de respingătoare încât a fost descrisă ca fiind culoarea „morții”, a „mizeriei” sau a „păcurei.” Crezi că reacția acestui copil față de respectiva culoare este corectă? 🙂
copil dezgustat

Chiar dacă această culoare creează o repulsie instantă, ea are o misiune foarte importantă! Agenția de cercetare GfK, care a fost însărcinată cu identificarea culorii se pare că a avut un pic de bătaie de cap cu această cerință care este mult diferită față de ceea ce se cere în mod obișnuit unei astfel de agenții.
În domeniul publicității, se caută de regulă atribute care să ajute un produs să fie mai atrăgător nu mai dezgustător.

Acest proiect a durat trei luni și a conținut șapte studii realizate cu peste 1000 de fumători, conducând în final la o culoare față de care nimeni nu putut să îțși exprime o părere pozitivă.

Această cerință din partea Guvernului Australiei însoțește legea care spune că țigările pot fi vândute numai în pachete monocolore și fără alte elemente distinctive cum ar fi logoul companiei sau texte promoționale.

Numele companiilor producătoare trebuie să fie foarte mici în timp ce imagini zguduitoare ale efectulor nocive ale țigărilor asupra sănătății precum și mesaje de avertizare despre fumat sunt proeminente.

Și se pare ca această campanie a dat rezultate. Fumatul a scăzut cu 0.55 procente din decembrie 2012 până în septembrie 2015.

Aceste rezultate par să fie încurajatoare, astfel încât și alte țări au ales să recurgă la această metodă de prevenire a fumatului, printre acestea numărându-se Anglia, Irlanda, Franța.

Să sperăm că, de ce nu, poate și România va adopta în viitor (cât mai apropiat) o astfel de atitudine pro-sănătate, pro-populație, pro-viață.

Personal nu îmi este foarte clar cât de important este o reducere a fumatului cu jumătate de procent in trei ani dar mi se pare foarte puțin!
Această campanie se bazează pe o metodă care de cele mai multe ori dă greș pentru că nu elimină cauză ci acționează asupra efectului.

NU fumatul este o problemă, ci cauza sa! Pentru a putea combate fumatul (sau orice alt viciu) în mod eficient, trebuie să aflăm și să dezamorsăm resorturile emoționale care îi conduc pe oameni la aceste gesturi nocive.

Putem să facem asta foarte ușor folosindu-ne de Puterea Minții.
Nu poți trimite populația unei întregi națiuni la psiholog sau la terapeut dar, poți să educi populația cum să își folosească puterea minții astfel încât să se curețe și să se ajute singuri.

Pentru asta există o mulțime de tehnici super tari, iar dintre acestea, de departe cea mai eficientă este cea de autohipnoză.

Partea cea mai frumoasă este că oricine poate să folosească autohipnoza, oricine se poate ajuta singur.
Dacă acest demers pornește însă de sus, dacă acest demers este realizat la nivel național, atunci rezultatele vor fi cu atât mai mari, mai rapide și mai clare.

Până atunci însă, ne putem mulțumi și cu o culoare „căcănie” pe pachetele de țigări! Aș sugera chiar să aplice această metodă și cu băutura sau produsele cu un conținut ridicat de zahăr!
Eu unul știu sigur că aș avea enorm de câștigat dacă vitrina cofetăriei din colț ar avea o culoare… verde maroniu.

Sursa acestui articol AICI
Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2016-06-18T11:21:55+02:00 18 iunie 2016|

1 Comentariu

  1. […] Poate cea mai cunoscută realizatoare de televiziune din lume, cunoscută pentru show-ul care îi poartă numele; este considerat una dintre cele mai influente femei din lume și cu siguranță cea mai bogată femeie de culoare. […]

Lasa un comentariu

test