Ce Face Diferența Dintre a Privi și a Vedea?

TU doar privești, sau vezi cu adevărat? O întrebare care, de fapt, privește atitudinea ta.

Suntem asaltați non stop de informație, inclusiv prin acest articol pe care îl citești acum, pe lângă alte zeci sau sute pe care le vezi zilnic sau săptămânal! Când ne uităm la un peisaj, putem observa pajiștea întinsă, pădurea în depărtare, puțin spre dreapta imaginii și râul care curge-n vale, jos. Auzim tălăngile celor ce pasc tihnite la poalele dealului iar fluierul ciobanului ne gâdilă auzul completând o imagine idilică. Însă, câți vedem cu adevărat ce se întâmplă? Care este atitudinea noastră față de ceea ce vedem?

Ne oprim si facem o poză, apoi plecăm mai departe!
De fapt, înainte de a pleca, o punem pe net, să se bucure toată lumea de minunăția asta de priveliște.. Dar întreb iarăși, câtă lume o va vedea cu adevărat?

Mereu spun că oamenii sunt niste roboți! (inclusiv eu!)
Suntem pe pilot automat si funcționăm ca un angrenaj bine uns care nici măcar nu are nevoie de conducere.
Ne este foame, mâncăm. Ne este sete, bem apă. Ne este somn, mergem și ne culcăm.
Nu înainte de a ne plânge că mâncarea este proastă!
Nu înainte de a ne plange ca bem „doar” apă!
Nu înainte de a strâmba din nas că salteaua este prea moale sau prea tare!

Facem toate aceste lucruri pe pilot automat fără să gândim, fără să le înțelegem ci pur și simplu, considerăm că așa este normal!

Este normal să mă bucur de priveliștea din fața ochilor! Ce NU este normal este să nu mă cutremur de minunăția pe care o Văd! Este Anormal să nu mă Minunez de măreția detaliului și să nu fiu transfigurat de această apariție fantastică în fața ochilor mei, în fața minții mele!

Ce face diferența dintre a Privi și a Vedea?
Atitudinea! Felul în care privesc mă face să Văd sau doar să iau la cunoștință!
Atitudinea face totul! Atitudinea mea interioară este cea care dictează ce, cum, cât văd.
Nu pot schimba la ce mă uit, dar Pot modifica felul în care văd ceea ce văd!
Îmi pot folosii Puterea Minții pentru a Vedea! Pot să preiau frâiele în mâini și să Fiu schimbarea pe care vreau să o văd în lume, asa cum spunea Gandhi!
Și pot face asta, modificându-mi atitudinea interioară! Și pot să îmi modific atitudinea interioară prin Puterea Minții!
Asta, desigur, doar dacă vreau să VĂD! Altfel, îmi fac frumos poza, o pun repede pe FB ca să vadă lumea ce artist sunt. Eventual mai pun și un text „deștept” ca să arăt cât de spiritual sunt și gata, am trecut mai departe! What’s next întreb?

Înainte de a trece mai departe și a consemna acest articol la „am luat la cunoștință” uită-te la video de mai jos ca să înțelegi cât de mare este diferența dintre a privi și a vedea, chiar și atunci când este vorba de ceva mărunt cum ar fi… firul de iarbă!

Te PROVOC să nu lăcrimezi!

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

Comentezi?!
Ce bine! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol

2015-08-05T11:43:42+02:00 5 august 2015|

Lasa un comentariu

test