Ce Este Terapia Resurselor?

Tot mai multă lume este foarte curioasă despre Terapia Resurselor și vor să afle informații legate de acest subiect foarte interesant. De aceea m-am gândit că cea mai bună soluție este să ofer aceste informații direct de la sursă astfel încât cu toții să avem o opinie avizată legată de subiect.

În Martie 2015 am avut onoarea de a discuta personal cu Profesor Gordon Emmerson PhD, fondatorul Terapiei Resurselor, cărui i-am adresat o mulțime de întrebări la care a răspuns cu multă deschidere și a oferit foarte multe detalii.

Încep aici o serie de 31 de articole, fiecare cuprinzând o întrebare precum și răspunsul oferit de Profesor Emmerson. Sper că și te te vei bucura la fel de mult ca și mine de aceste informații și că îți va trezi interesul să afli mai multe despre această tehnică. Iar dacă vrei să o înveți și să o aplici chiar tu, atunci cu atât mai bine, putem astfel să contribuim împreună la o lume mai bună!

Interviul a avut loc în limba engleză (Dr. Emmerson încă lucrează la perfecționarea limbii române 😉 ) iar sub video, regăsești transcrierea și traducerea întrebărilor și a răspunsurilor.
Așadar, să începem cu începutul: Ce Este Terapia Resurselor?

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=84QdhRMVwcA&cc_load_policy=1″](pentru subtitrare click pe CC in colțul din dreapta jos al ferestrei video)

Transcrierea

Terapia Resurselor

Eugen Popa: Bună ziua. Mă numesc Eugen Popa și sunt aici cu Profesor Gordon Emmerson, fondatorul și creatorul Terapiei Resurselor, care a fost îndeajuns de drăguț incât sa ne ofere câteva minute sa ne vorbească, să ne informeze și să ne ofere lămuriri în legătură cu ceea ce înseamnă Terapiei Resurselor.

Vă mulțumesc că ați acceptat să fiți parte din acest interviu și sunt foarte încântat despre ce vom învăța astăzi.

Gordon Emmerson: Este plăcerea mea să vorbesc cu tine despre asta.

Eugen Popa: În primul rând, ce este Terapiei Resurselor?

Gordon Emmerson: Terapiei Resurselor face parte din Terapiei Părților. Există mai multe tipuri de terapie iar Terapia Resurselor îi permite terapeutului să găsească partea specifică a personalității care are nevoie de ajutor. Mulți clienți merg la terapeut având o Resursă care se plânge, căreia nu îi place ce activități realizează sau ce emoție sau comportament are o altă Resursă.

Această Resursă este cea care se prezintă terapeutului. Unele terapii permit acestei Resurse să nu se amestece. Resursa intelectuală, aceea parte căreia nu îi place respectiva activitate, emoție, iar puterea Terapiei Resurselor este aceea de a trece peste partea care se plânge și de a se conecta la Resursa care chiar provoacă comportamentul negativ sau emoția negativă. Îi permite persoanei să se orienteze spre Resursa specifică care are dezechilibrul, spre Resursa unde se poate produce cea mai rapidă schimbare. Este diferită de toate celelalte tipuri de Terapie ale Părților însă toate formele de Terapie a Părților au acest lucru în comun.

 

În următorul episod vorbim despreTerapia Resurselor – Istorie? Dacă ești curios, știi unde să dai click :).

Vrei să afli mai multe despre Terapia Resurselor? Abonează-te la newsletterul pe această temă incitantă și primești informații, studii de caz și exemple cum poți aplica Terapia Resurselor.

Nu mai ai nevoie de alte detalii și vrei să participi la următorul Training de Formare în Terapia Resurselor? Te așteptăm cu drag și suntem foarte bucuroși că vrei să folosești această tehnică excelentă pentru a te ajuta pe tine și pe ceilalți.

PS: Spread the Dragostea! Recomandă și altora acest articol!

Episodul următor: Istoria Terapiei Resurselor

[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Aflu Mai Multe!” heading=”Ți-a Plăcut Acest Articol? Vrei Mai Mult? Abonează-te!”]

2023-07-21T17:53:25+02:00 21 martie 2016|

5 Comentarii

  1. […] de Terapia Resurselor, Terapia Subliminală și Terapia Stărilor Ego reprezintă un pilon principal al curentului de […]

  2. […] automat și reprezintă expresia unei resurse. Acesta este principiul de bază de la care pornește terapia resurselor […]

  3. […] pune în practica a acestui domeniu nou, dar atât de util și eficient cu rezultate spectaculoase, Terapia Resurselor. Trainerul este foarte bine pregătit și reușește să transmită într-un mod deosebit de […]

  4. […] Te aștept pe 5 Aprilie de la 18.30 la Uzinexport unde vom vorbi despre și ne vom juca cu, Terapia Resurselor! Click AICI pentru […]

  5. […] numesc Gordon Emmerson. Sunt creatorul Terapiei Resurselor […]

Lasa un comentariu

test