Ce Este Și Ce NU Este Terapia Subliminală

Sunt mereu întrebat care este diferența dintre Mesajele Subliminale și Terapia Subliminală.

Dar, înainte de a explica diferența, hai să ne lămurim ce înseamnă de fapt cuvântul „subliminal”.

Dexonline.ro spune așa:

SUBLIMINÁL, -Ă, subliminali, -e, adj. (Psih.) Care este inferior pragului conștiinței, care nu devine conștient.

Cu alte cuvinte, necunoscut sau sub nivelul conștient al minții.

Conceptul de mesaj subliminal este unul deja cunoscut și se referă la ideea de a transmite un mesaj la nivel subconștient fără ca cel care îl primește să fie conștient de el și astfel să îl influențeze.

Aceste mesaje există și sunt folosite în muzică, filme, poze, reclame șamd. De cele mai multe ori sunt ascunse „la vedere” în sensul că le poți vedea cu ochiul liber dar nu le percepi ca pe un mesaj subliminal ci ca pe ceva natural. Faptul că îl percepi ca pe ceva natural îl face să fie subliminal.

Terapia Subliminală

Acum că ne-am lămurit ce înseamnă mesajele subliminale, hai să vedem diferența dintre Mesaje și Terapia Subliminală, sau Tehnica Centrum, cum mai este ea numită.

Această Tehnică a fost gândită și creată de Edwin Yager PhD, în urmă cu aproximativ 40 de ani. Dr Yager a ales numele de Terapia Subliminală pentru că este exprimare perfectă a modului în care această tehnică funcționează.

Terapia Subliminală se bazează pe conceptul de părți, elemente ale personalității. Astfel, fiecare om are mai multe aspecte ale personalității sale iar toate acestea sunt conectate sau unificate la o parte centrală pe care Dr Yager a numit-o sugestiv, Centrum. A ales această denumire pentru că este una neutră, care nu încălcă sau lezază credințele spirituale sau religioase ale omului putând astfel să fie folosită de oricine, în orice condiții.

Atunci când folosești Terapia Subliminală / Tehnica Centrum, te conectezi la această parte centrală a ființei și, prin intermediul și cu ajutorul ei, comunici cu acele părți ale personalitații și psihicului care generează problema. Comunicare dintre Centrum și restul părților este la nivel inconștient, subliminal deci, de unde și numele tehnici.

Astfel, când folosești Tehnica Centrum, nu participi direct la procesul de schimbare și transformare al părților implicate în proces ci lași Centrum și respectiva parte să rezolve acest lucru.

Odată rezolvat, Centrum îți comunică acest lucru și urmând pașii mai departe, ajungi la rezolvarea problemei.

Concluzie:

Terapia Subliminală poartă acest nume deoarece acționează la nivel profund inconștient și realizează transfomările dorite fără un efort conștient din partea noastră, atunci când o realizăm singuri, pentru noi, sau a clientului în cazul în care o aplici pentru a ajuta pe cineva.

Vrei să afli mai multe despre Terapia Subliminală? Click AICI.

Lucrezi în domeniul dezvoltării personale? Ești Trainer, Coach, Terapeut sau pur și simplu lucrezi cu oamenii? Vrei să crești chiar tu și să rezolvi probleme sau să fii mai bun în ceea ce faci? Te invit atunci să înveți și să folosești această tehnică excelentă de transformare și dezvoltare personală. Vino la următorul eveniment de Terapie Subliminală.

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!

PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

Comentezi?!
Ce bine! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol

2015-09-06T23:33:09+02:00 6 septembrie 2015|

1 Comentariu

  1. […] hipnoterapie, una dintre cele mai cunoscute terapii pentru depășirea adicției de alcool este terapia subliminală. Terapia Subliminală se realizează fără inducție hipnotică, este rapidă și extrem de […]

Lasa un comentariu

test