Ce Este Regresia Hipnotică?

Dintre toate metodele hipnotice cunoscute la ora actuală, Regresia Hipnotică este de departe cea mai renumită și mai faimoasă.
Dacă în rândul oamenilor hipnoza este privită ca ceva misterios și de ne-explicat, ei bine Regresia Hipnotică este privită astfel chiar de către mulți hipnotiști!
Regresia Hipnotică dă naștere multor fantezii, multor aberații și povești mirobolante gata să fie înghițite de minți necoapte, de oameni care mai degrabă ar delega responsabilitatea pe care o au pentru viața lor decât să și-o asume. Acest gen de oameni preferă să considere că situația neplăcută se datorează unor cauze din alte vieți și nu prostului management al vieții actuale. Iar pentru a rezolva acele probleme, din alte vieți, ce metodă mai bună de folosit decât Regresia Hipnotică?

Prima Lămurire: Regresia Hipnotică NU înseamnă vieți anterioare!

Cei mai mulți oameni au auzit și citit că Regresia Hipnotică înseamnă automat vieți anterioare, că una o implică automat pe cealaltă.
Poate că denumirea sa lasă loc de interpretări eronate și necesită deci clarificări! În esență, Hipnoza este o Metodă, o Tehnică de a aduce la nivel de minte conștientă informații stocate la nivel inconștient, de a transforma o memorie implicită în memorie explicită.

A Doua Lămurire: Regresia Hipnotică este O Metodă!

Când vorbim despre evenimente din trecut, atunci folosim o metodă, un protocol care ne ajută să accesăm acele informații. Acest protocol este numit Regresia Hipnotică. Cu alte cuvinte, Regresia Hipnotică ne facilitează accesul la informații care s-au înscris în memoria noastră implicită și care acum fac parte din „sistemul nostru de operare”, adică din felul nostru de a fi.

De multe ori acest fel de a fi nu este cel dorit și atunci căutăm să îl modificăm, descoperind cauza problemelor cu care ne confruntăm și rezolvând-o!
Definiția Regresiei este: Descoperă Cauza!

A Treia Lămurire: Regresia Hipnotică NU înseamnă „Viața dintre Vieți”!

Acest concept a fost promovat de către Michael Newton și, la fel ca și „viețile anterioare” a fost imediat îmbrățișat cu mare ardoare de către cei care caută explicații supranaturale la durerea din cot pe care o au de cât l-au lovit de tocul ușii.

A Patra Lămurire: Regresia Hipnotică poate fii folosită în scop Terapeutic!

Regesia Hipnotică este cel mai proabil cea mai rapidă, eficientă și sigură modalitate de a descoperi cauza unei probleme, oricare ar fi natura ei. Are la bază conceptul că în spatele oricărei probleme de sănătate se află o cauză emoțională. Această emoție este cea care cauzează în ultimă instanță dezechilibrul cu care ne confruntăm, fie că îl numim boală, dependență sau oricum altcumva.
Formula Problemei/Bolii:
Eveniment + Interpretare = Emoție –> Problemă/Boală

Așadar, Nu contează ce s-a întâmplat ci modul în care TU interpretezi ce s-a întâmplat. Această interpretare generează apoi emoția pe care o trăiești față de acel eveniment (stimul) care la rândul său, generează reacții chimice, electrice, biologice care produc în ultimă instanță boala!
De aceea, din punct de vedere al Regresiei Hipnotice, rezolvare problemei înseamnă descoperirea evenimentului emoțional inițial. Atât. Rezolvarea sau modificarea percepției vis-a-vis de acel eveniment intră la capitolul Hipno-Analiza.

A Cincea Lămurire: Regresia Hipnotică poate fii folosită în scop Recreațional!

A se citi: „Vreau să aflu cine am fost într-o viață anterioară” sau „Vreau să îmi amintesc unde am pus cheile” sau „Vreau să descopăr ceva din trecutul meu”.
Practic, orice ședință care NU implică în mod explicit un proces terapeutic.
Acest gen de Regresie Hipnotică este din ce în ce mai căutat și este în continuă ascensiune.

A Șasea Lămurire: A Știi Cauza NU înseamnă că o și Rezolvi!

Reține principiul de bază: Regresia te ajută să ajungi la sursa problemei! Acest lucru se poate realiza în mai multe feluri. NU exista un SINGUR sau ANUMIT mod de a o realiza! Tot ce contează este să ajungi la cauză și să o identifici! Oricine înțelege acest concept poate realiza Regresia Hipnotică urmând un proces clar, precis și sigur. Când înțelegi cu adevărat acest lucru, în profunzimea esenței sale, poți creea cu foarte mare ușurință tehnici de regresie hipnotică.

A Șaptea Lămurire: Regresia Hipnotică poate fi realizată de oricine este bine pregătit!

Primesc mereu telefoane de la oameni care îmi cer specific o ședință de Regresie Hipnotică. Îi înțeleg, au citit niște cărți interesante, scrise bine, cu priză la public și acum doresc și ei să aibă această experiență, fie pentru a rezolva o problemă sau pentru experiența în sine.
De aceea, îi întreb de fiecare dată de ce vor Regresie Hipnotică și, aproape de fiecare dată, îmi spun „pentru că vreau să aflu de am problema pe care o am”. La care eu continui întrebând „și dacă afli, atunci ce?” răspunsul fiind „aflând DE CE, reușesc să scap de problemă!”
Oameni buni, ar fi superb dacă ar fi așa.
Dar NU este așa.
Simplul fapt că știi de ce ai hainele ude (pentru că plouă) nu le și usucă.
Este adevărat, de multe ori, de cele mai multe ori, descoperirea cauzei aduce cu sine rezolvarea problemei! Acest lucru nu este însă implicit!
A găsi cauza este una, a o rezolva, este cu totul altceva!

De aceea foarte multe școli NU predau Regresia Hipotică! Este ca o bombă atomică pentru ei, pentru că nu știu cum să o utilizeze, nu știu cum să o folosească la capacitate maximă! Și atunci mai bine nu se bagă. Din păcate, există și multe cursuri care pretind că te învață cum să faci Regresii Hipnotice dar nu îți oferă informații clare, de actualite, nu îți oferă o structură, nu explică, nu demonstrează și, mai presus de orice, nu apuci TU, cel care vrei să înveți această tehnică fantastică, să o PRACTICI!

Toate cursurile pe care le organizăm și le realizăm în cadrul progrmului Puterea Minții urmează următoarea formulă:
Infomare
Explicare
Demonstrare
Practică
Supervizare

Astfel, la oricare dintre cursurile și workshopurile organizate de noi, vei putea învăța și înțelege atât informația și suportul tehnic și teoretic din spatele Metodei cât mai ales, vei avea o cunoaștere practică, aplicată!
Nu vii și stai să asculți pe cineva vorbind non stop ci înveți PRACTIC, aplicând IMEDIAT informația învățată astfel încât, la finalul workshopului pleci cu această cunoaștere experiențială pe care o poți aplica imediat și obținând rezultate excelente!

Vrei să afli mai multe despre Regresiile Hipnotice? Vrei să înveți și tu să faci Regresii Hipnotice? Îți recomand DVD cu Workshopul de Regresie Hipnotică. Este înregistrarea acestui curs unde înveți principiile Regresiei precum și diverse tehnici de Regresie Hipnotică.
Acest program conține atât teorie cât și multe demonstrații și explicații care te ajută să înțelegi și să stăpânești această metodă!

Click AICI pentru a citi mai multe.

 

Ai ceva de adăugat?
Excelent! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

2015-11-04T12:00:31+02:00 4 noiembrie 2015|
test