Autohipnoza – Învață Crește Dăruiește cu Eugen Popa

Am scris de curând un articol detaliat despre Autohipnoză, în care am dezbătut cele mai importante aspecte pe care este bine să le cunoşti şi să înţelegi înainte de a începe să foloseşti această metodă eficientă de transformare şi dezvoltare personală.

Regulile care guvernează autohipnoza sunt similare celor din spatele hipnozei. Principala diferență între aceste tehnici de lucru cu subconştientul este autonomia, faptul că poţi lucra singur cu mintea ta, îţi poți rezolva singur orice problemă de natură emoțională, mentală şi fizică sau poți să îți creşti anumite abilităţi.

Pentru unele persoane posibilitatea de a lucra singur cu propria minte este un avantaj, pentru altele însă este un dezavantaj. Unii oameni preferă să fie ghidaţi, să li se arate drumul, să li se spună ce au de făcut în timp ce alții care preferă să aibă control total şi să realizeze ei singuri orice schimbare. Autohipnoza este o tehnică perfectă de lucru cu subconştientul pentru cei din a doua categorie de oameni, dându-le posibilitatea de a prelua complet controlul asupra vieţii lor.

Ce Poți Face cu Autohipnoza?

Autohipnoza

Autohipnoza poate fi folosită atât în rezolvarea problemelor comportamentale sau emoționale cât şi în tratarea unor probleme clinice.

Cu ajutorul autohipnozei te poţi lăsa de fumat, slăbit, poţi scăpa de fobii, anxietate sau atacuri de panică. Mai mult de atât, autohipnoza este o tehnică foarte eficientă prin care îţi poţi creşte capacitățile mentale şi îţi poţi dezvolta noi abilităţi –
– creşterea puterii de concentrare,
– îmbunătăţirea memoriei,
– creşterea încrederii de sine etc.

Pe scurt, oricare ar fi scopul tău în ceea ce te priveşte pe tine, autohipnoza te poate ajuta.

Cum Funcționează?

Autohipnoza este o modalitate care ne permite să plantăm sugestii în mintea noastră şi este foarte important cum facem asta. De multe ori autohipnoza, la fel ca şi hipnoza, este comparată cu meditaţia şi aş vrea să lămurim diferenţa între cele două.
Întotdeauna hipnoza şi autohipnoza sunt legate de folosirea sugestiilor.
Meditaţia este o tehnică de atenţie interioară şi concentrare pe un singur subiect, este o stare de interioarizare în care nu lucrezi cu afirmaţii şi nu îţi deschizi mintea către sugestii.

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc în legătură cu autohipnoza se referă la modul în care dau sugestiile, la persoana 1 sau al persoana a doua?
„Eu sunt sau tu eşti?”

Ei bine, depinde de tine. Există persone care reacţionează foarte bine atunci când se raportează în mod direct la ei, există însă şi o categorie de persoane care deşi îşi aud propria voce o percep totuşi ca venind din afară.
Raționamentul aici este că orice vine din afară este de la o altă persoană.
Aşadar, poţi să foloseşti autohipnoza şi la persona a doua, chiar dacă îţi dai auto sugestii, atât timp cât găseşti varianta optimă pentru tine.

Ana din Amaria

Înainte de emisiune am primit o povestioară foarte interesantă de la un prieten şi aşa mi-a venit ideea de a vă oferi un prim moment de relaxare în direct în cadrul emisiunii.
Povestea se numeşte Ana din Amaria.

În această povestioară se este vorba despre Ana, o femeie în floarea vârstei care locuia în oraşul Amaria din marele ținut al Mesopotamiei şi care era grav bolnavă.

La un moment dat ea află că la 3 zile distanță într-o peşteră trăieşte un om care o poate ajuta să se vindece. Tot ceea ce cere acest om pentru a ajuta la vindecarea unei persoane este ca aceasta să se uite în ochii săi, să fie atentă la vocea sa, la intonația sa, să asculte cuvintele şi să le permite să intre în mintea şi copul său, să fie înţelese şi asimilate.

Ana se hotărăşte să încerce şi pleacă în căutarea acestui om. Pentru vindecare, omul din peşteră foloseşte un mesaj specific de inducţie hipnotică şi apoi sugestionarea minții către vindecare. Poți asculta întreaga inducţie de relaxare în emisiune, în video de mai jos şi poți încerca să şi experimentezi, să îți dai voie să te laşi purtat de imaginația ta şi astfel beneficiezi și tu de relaxare în doar câteva minute.

Imaginația

Imaginația este cea care se află la baza vieții noastre. Nimic din jurul nostru nu este cu adevărat real, totul se întâmplă datorită imaginaţiei. Reține că tot ceea ce este real este doar înăuntrul tău.

Imaginația te poate înălța sau te poate doborî.

Imaginația nu este nici bună, nu este nici rea, ea doar Este!

În Grecia Antică exista o vorbă înțeleaptă care exprimă foarte bine această idee „Ce nu există înăuntrul tău nu există nici afară”.

Când vorbim despre autohipnoză sau autohipnoză vorbim automat şi despre imaginație. Imaginaţia este un instrument prin care autohipnoza pătrunde în sistemul minţii tale pentru a vindeca, îmbunătății sau dezvolta.

La prima vedere lucrul cu mintea umană poate părea foarte complicat şi sunt mulţi care nici nu încearcă să facă asta pentru că nu consideră că sunt în stare sau că le lipsesc cunoştinţele superioare. Îmi doresc să înțelegeți că orice om cu mintea deschisă şi cu dorinţă de dezvoltare poate lucra singur cu mintea sa.

Totul porneşte din imaginație şi oricine poate, în mod conştient, să îşi ghideze această imaginaţie. Cu toții putem să creăm în mod conştient în mintea noastră scenarii care să ne elibereze, să ne cureţe de credinţe negative care sunt adânc întipărite în subconştient.

Tehnica Autohipnozei

Evident însă că, pentru a reuşi să foloseşti autohipnoza, pe lângă conştientizarea problemei şi folosirea imaginaţiei, ai nevoie şi de cunoaşterea tehnicii. Aşadar, în momentul în care vrei să lucrezi cu autohipnoza este important:

1. Să ştii cum să intri intr-o stare de transă
2. Să ştii cum să îţi creezi sugestiile
3. Să fii deschis la aceste sugestii în sensul de a le da voie să intre în sistemul tău
4. Să pui în practică acele sugestii

Dacă vrei să foloseşti autohipnoza sugestia mea este să îţi întegistrezi sugestiile pe care vrei să le integrezi în sistemul tău şi apoi să le asculți.
În timp ce auzi sugestia e important ca în mintea ta să şi proiectezi faptele, să le trăieşti ca şi cum ar fi reale.

La finalul emisiunii am un cadou pentru tine 🙂
O scurtă sedință de autohipnoză care te poate ajuta să te relaxezi şi să înţelegi puterea acestei extraordinare tehnici de lucru cu subconştientul.

Vrei să treci direct la fapte și vrei
– să înveți tehnici de autohipnoză,
– să înveți exact cum să creezi sugestii,
– să primeşti scenarii hipnotice şi,
– să înţelegi concret cum funcționează mintea umană?

Vino la Seminarul Practic de Autohipnoză din 25 noiembrie. Detalii şi înscriere AICI.

Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!

PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!

2023-07-16T12:32:27+02:00 30 iunie 2016|

2 Comentarii

  1. […] Popa: Bună ziua tuturor! Numele meu este Eugen Popa şi sunt foarte încântat că mă aflu aici, într-o discuţie cu Mark Andreas în care vom vorbi […]

  2. […] Eugen Popa: Există un forum online sau un grup de discuţii în care pot pune întrebări la care să le răspunzi? […]

Lasa un comentariu

test