Crește Încrederea de Sine Păcălindu-ți Mintea

Nu cred că am întâlnit om care să nu își dorească să-și dezvolte încrederea de sine. Ai aici cinci pași simpli pentru a-ți crește încrederea și faci asta foarte simplu, păcălindu-ți mintea în mod voit și conștient!

Ajungi să fii realizat în viață trăgând tare și fiind competent în ceea ce faci, nu? Poate că așa e dar tot mai multe cercetări arată că este nevoie de mai mult de-atât! Cum șezi, cu ce te îmbraci, chiar și obiectele din camera în care te afli, pot să crească șansele tale de succes așa că de ce să nu încerci următoarele „șmecherii” pentru a-ți crește încrederea de sine?

1) Pune mâna și scrie
5 Trucuri Simple Pentru a-ți Crește Încrederea de Sine Păcălind-ți Mintea - Scris

Dacă simți că ești sugrumat de emoție înaintea unui examen sau interviu, pune mâna pe pix și caiet. Joris Lammers, psiholog social de la Universitatea Cologne din Germania, a descoperit că studenții care aplicau la un interviu-antrenament după ce au fost păcăliți să scrie înainte despre un moment din viața lor când s-au simțit puternici, au avut rezultate mult mai bune la respectivul interviu comparativ cu cei care nu au scris nimic înainte, în timp ce cei care au scris despre un eveniment în care nu au avut deloc încredere în ei au avut rezultate mult mai proaste.

2) Bagă Bass puternic!
5 Trucuri Simple Pentru a-ți Crește Încrederea de Sine Păcălind-ți Mintea - Bass Puternic

Muzica poate cu adevărat să influențeze și să schimbe starea, ne spune Dennis Hsu de la Universitatea din Hong Kong: aceștia au descoperit că cei care ascultă muzică cu un bass puternic se simt mult mai încrezători și siguri și aleg mult mai multe cuvinte de putere într-un test pe care l-au completat ulterior. Cea mai tare din parcare melodie a fost In Da Club a lui 50 Cent.

3) Înconjoară-te de Modele de Succes
5 Trucuri Simple Pentru a-ți Crește Încrederea de Sine Păcălindu-ți Mintea - Model de Succes

Se pare că funcționează mult mai eficient dacă aceste modele sunt de același sex ca și tine. O conațională de-a noastră, Ioana Latu de la Universitatea Rutgers din New Jersey, a descoperit că femeile vorbesc mai puțin decât bărbații într-un eveniment de vorbit în public. Acest lucru s-a schimbat simțitor atunci când în cameră au fost puse poze cu Hillary Clinton sau Angela Merkel iar diferența dintre sexe s-a evaporat.

4) Stai drept
5 Trucuri Simple Pentru a-ți Crește Încrederea de Sine Păcălindu-ți Mintea - Stai drept

Mama ta a avut dreptate până la urmă. O postură corectă, dreaptă chiar are un efect pozitiv asupra psihicului tău. Un grup de cercetători condus de Johannes Michalak, un psiholog clinician de la Universitatea Hildesheim din Germania, a demonstrat că cei care suferă de depresie își amintesc mai multe cuvinte pozitive atunci când stau drepți decât atunci când sunt prăbușiți în scaun. Același efect se obține atunci când mergi sprințar și nu târâind picioarele, cu umerii trași în spate, pieptul în față și brațele mișcându-se pa lângă corp. „O postură corporală greșită poate fi parte dintr-un cerc vicios [al depresiei],” spune Michalak. „Există o legătură strânsă între trup și procesele emoționale.”

5) Haina îl face pe om
5 Trucuri Simple Pentru a-ți Crește Încrederea de Sine Păcălindu-ți Mintea -

Se pare că uneori hainele chiar îl fac pe om. Într-un studiu realizat de Hajo Adam și Adam Galinsky, pe când erau la Universitatea Northewestern din Illionois, aceștia au dat participanților să poarte un halat alb spunând unuia dintre grupuri că era un halat de doctor iar celuilalt grup că este un halat de pictor. Cei care credeau că poartă halatul de doctor s-au concentrat mai bine asupra acțiunii pe care au trebuit să o realizeze apoi, comparativ cu cei care credeau că au un halat de pictor. Acest fenomen poarte numele de „cogniție îmbrăcată” (oamenii ăștia chiar au imaginație 🙂 ).

 

Ai ceva de adăugat la acest articol?
Minunat! Lasă un comentariu în chat-boxul de mai jos!

 

2019-02-12T16:11:38+02:00 1 mai 2015|
test