Cu toții am auzit despre autosugestie și puterea fenomenală a minții noastre. Unii dintre noi au auzit și despre autohipnoză și, și mai puține persoane înțeleg care este diferența!
Pe scurt (foarte pe scurt), atunci când folosim autosugestii, comunicăm în plan conștient. Autohipnoza, implicit faptul de a crea sugestii, comunică la nivel subconștient. Acesta este nivelul la care vrei să lucrezi și pe care vrei să îl accesezi dacă dorești rezultate rapide și de durată!
De asemenea, de reținut că atunci când vorbim despre autohipnoză și crearea sugestiilor, acestea pot fi realizate în două moduri: sub formă de slogan/motto sau, sub formă de poveste.
În acest articol vom vorbi despre prima variantă.
Autohipnoza, împreună cu sugestiile care creează transformări, ne pot ajuta în orice direcție ne dorim. Unii vor să slăbească, alții să se lase de fumat, alții vor să aibă mai multă încredere în ei în timp ce alții vor să ia note mai bune la școală sau să aibă performanțe sportive mărite!
5 chei pentru transformare
Oricare ar fi domeniul în care vrei să obții rezultate, autohipnoza te va ajuta să îl atingi mult mai rapid. Să vedem, așadar, care sunt cele 5 chei esențiale care genereaza transformări. Garantat!
1. Prezent
Toate sugestiile pe care le creezi trebuie să fie la timpul prezent!
La nivel Subconștient există un singur timp: Prezentul. De asemenea, mintea Subconștientă este literală! Cu alte cuvinte, ia informația EXACT așa cum o dai. Nu o judecă, nu o analizează, nu o verifică. Dacă tu ai spune spre exemplu „mâine vreau să fiu fericit”, ei bine, când mâine va sosi, pentru tine va însemna „azi”. Dar pentru subconștient mesajul este clar: „MÂINE vreau să fiu fericit!”
Și, deci, tot timpul vei alerga după o himeră. Concluzie: fiecare sugestie trebuie să fie la prezent.
2. Pozitiv
Sugestiile trebuie să fie exprimate în termeni pozitivi.
Întrebare: gândește-te acum, ce vrei tu să obții? Dacă răspunsul tău conține o negație, atunci te invit să o reconsideri.
Mintea și energia noastră se duc acolo unde le trimitem! Dacă spui: „nu mai vreau să fiu nefericit” sau, „vreau să nu mă mai gândesc la Costică”, ei bine, care este elementul cheie din propozita ta?
Este ca și cum ți-aș zice: „nu te gândi acum la un elefant roz cu cap de struț!”
Îți este imposibil să nu o faci, să nu creezi acea imagine în mintea ta!
De aceea, gândește-te mereu la ce VREI să ai, să obții, să fii, nu la ce nu vrei!
Concluzie: Întotdeauna formulezaza sugestiile în termeni pozitivi.
3. Personal
Atunci când creăm sugestii este esențial că acestea să aibă legătură cu noi, să fie despre noi. Noi suntem singurii cu care suntem în contact și singurii pe care îi putem modifica, ajusta și chiar controla într-o anumită măsură. Nu mă ajută în niciun fel dacă sugestia mea sună ceva de genul: ”Costică îmi dă 50 de lei!”. Nu am nicio putere sau influență asupra lui Costică rostind această sugestie în capul meu. Sugestiile au putere și efect atâta vreme cât fac referire la noi. Exemple: eu sunt, eu am, eu pot, șamd.
Concluzie: Sugestiile tale sunt ale tale, cu tine, de la tine pentru tine.
4. Simplă
Nu complica lucrurile aiurea. Noi oamenii avem tendința aceasta, parșivă, de a face lucrurile să fie mult mai complicate decât sunt. Einstein spunea „Dacă nu o poți explica ceva (orice) în termeni simpli, înseamnă că nu (l-)ai înțeles suficient de bine.” Simplitatea dă claritate, iar Subconștientul tău are nevoie de claritate pentru a putea executa cât mai rapid și mai eficient sugestia pe care i-o dai. Cu cât sugestia va fi mai simplă, cu atât va fi mai eficientă.
Gândește-te la sloganurile marilor companii. Sunt scurte, simple, extrem de puternice! Caută să exprimi ce ai de spus în mai puțin de 8 cuvinte. De ce 8? Pentru că de-aia!
Concluzie: Cele mai puternice și eficiente sugestii, sunt cele mai simple.
5. Emoția
Poți să ai cea mai tare sugestie, formulată perfect: scurtă, personală, pozitivă și exprimată la timpul prezent. Dacă te lasă rece, poți să o arunci la gunoi!
Tu vrei să obții o Transformare! Vrei să schimbi ceva!
Iar această schimbare nu poate avea loc într-o stare de platitudine și dezinteres acut. Emoția este esența sugestiei.
Fără ea nu faci nimic. Cu ea, faci totul!
Gândește-te la sugestia ta ca la un pachet super ambalat, un cadou perfect care conține în el emoția! Pachetul poate fi absolut mirobolant, dacă cutia este goală… Ei bine, cum te-ai simți dacă cineva ți-ar da o cutie de cadou goală?
Cam așa s-ar simți și Subconștientul tău.
Concluzie: Dacă emoție nu e, nimic nu e!
Să tragem linie:
Acestea sunt cele 5 chei esențiale pentru ca orice sugestie să aibă un efect transformator asupra ta. Împreună formează o temelie esențială pentru orice transformare, scheletul de rezistentă pentru schimbările pe care vrei să le obții. Fără ele nu ai rezultate.
Indiferent cât de frumoase sunt textele, indiferent dacă le-ai scris de mână sau la calculator, dacă le-ai scris cu diacritice sau nu, în versuri sau proză.
Dacă nu îndeplinesc toate cele 5 condiții de mai sus, poți să le arunci pe geam!
Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt. Testează și vezi ce rezultate obții!
PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.
Comentezi?!
Ce bine! Fă-o mai jos în chat-boxul de sub articol
Lasa un comentariu