25 de citate ale lui Walt Disney pentru a ne reînsufleţi Copilul Interior

Walt Disney nu are nevoie de nicio introducere. Creaţiile sale au influențat generații de copii din întreaga lume. El nu era doar un geniu creativ, ci și un om înțelept căruia îi plăcea să-şi împărtăşească viziunile şi ideile cu o întreagă lume.

În timp ce lucra ca antreprenor, animator, producător de film și actor de voce, Walt Disney a reușit să-și păstreze în viață copilul interior printr-un proces infinit de creație și descoperire. Personajele sale au farmec, personalitate și spirit, filmele sale bucurându-se de numeroşi fani din întreaga lume.

El și-a realizat visurile și a făcut o lume întreagă să creadă în aceleași visuri. Avem multe lecții de învățat de la el, atât în timpul copilăriei, cât şi în perioada maturităţii. El și-a dorit în permanență să se adreseze copilului interior din noi toţi, iar istoria demonstrează că a reușit.

 

Urmează  mai jos 25 de citate ale lui Walt Disney pentru a ne reînsufleţi copilul interior și pentru a ne recâștiga încrederea în magia care face ca visele să devină realitate.

1. Adulții sunt doar copii care au crescut.Copil interior

Este ciudat cât de des ne simțim jenați ca adulți. Ne simțim ca și cum am avea o reputație de menținut, așa că ne străduim să părem îndrăzneți, serioşi și încrezători. Pentru a ne menține această imagine intactă, renunțăm la curiozitate, experimentare și aventură. Indiferent de ceea ce se întâmplă, undeva în adâncul nostru încă suntem influenţaţi de aceleași lucruri care ne-au inspirat când eram copii. Încă ne mai dorim să râdem și să auzim poveşti bune. Vrem să petrecem timp cu prietenii noștri și să mergem în aventuri stupide. Poate că ar fi bine să vă amintiți că păstrarea unei picături din spiritul copilului interior nu este același lucru cu a fi copil.

2. Îmbătrânirea este obligatorie, dar maturizarea este facultativă.

În timp ce îmbătrânirea este doar ceva ce ni se întâmplă, maturizarea este mai mult un tip de renunțare care are loc atunci când vrem să fim luați în serios în lumea altor adulți. Renunțăm la ochelarii coloraţi pentru a deveni realiști și pragmatici. Ceea ce uităm este că, împreună cu ochelarii coloraţi, ne pierdem capacitatea de a recunoaște frumusețea și bucuria lucrurilor simple și acea aură de minune și mister care face ca lumea să fie un loc minunat.

3. Cea mai bună cale de a începe un lucru este să renunțăm la vorbe și să trecem la fapte.

În timp ce ideile inovatoare pot ajunge la noi destul de ușor, motivația de a pune aceste idei în practică este cea care ridică probleme. Foarte des, soluţia la majoritatea luptelor noastre este un adevăr simplu și, totuși, trecut cu vederea. Căutăm sfaturi și trucuri pentru a ne îmbunătăţi motivația, pentru a găsi calea către obiectivele noastre, însă cel mai eficient sfat este acesta: pentru a obține ceva, trebuie să începem să lucrăm la acel ceva. Nu luna viitoare sau săptămâna viitoare, ci astăzi.

4. Când ești curios, găsești multe lucruri interesante de făcut.copil curios

Este ciudat faptul că ne plângem că ne plictisim şi că acest lucru este acceptabil din punct de vedere social, deoarece, atunci când spunem că suntem plictisiți, de fapt, învinuim lumea din jurul nostru pentru că nu ne-a plăcut, pentru că este suficient de interesantă. Este plictiseala o problemă a lumii sau este problema noastră? Când ne deschidem mințile către fluxul lumii exterioare, este imposibil să ne plictisim. O minte creativă se află într-o căutare constantă, învățând și absorbind mereu diversitatea incredibilă a vieții. Doar curiozitatea deschide poarta către laturile uimitor de bogate ale lumii și către posibilitățile sale nesfârșite.

5. Este destul de distractiv să realizezi imposibilul.

Una dintre modalitățile de a elimina teama de provocări este perceperea lor ca pe niște oportunități distractive și interesante, care vor dezvălui noi posibilități și care vor duce pe noi căi, pe drumuri pe care nici măcar nu ni le-am imaginat. Există frică în a atinge măreția, dar există și un tip special de emoție care ne face să ne bucurăm de viaţă, de încercări şi de implicarea noastră propriu-zisă. Poate că lucrul pe care îl considerăm imposibil este astfel doar pentru că nimeni nu a îndrăznit să îl încerce. Fiți unul dintre oamenii care îndrăznesc, nu din obligație, ci din curiozitate și entuziasm.

6. Nu încerc să-i mulţumesc pe critici. Încerc cu publicul.manager contradictie

Făcând anumite lucruri pentru a obține recunoștință sau pentru a dovedi ceva scepticilor şi cinicilor poate fi interesant, dar asta nu oferă niciodată o motivație atât de puternică pentru a face ceva din bucurie și din pasiune pură. Când facem ceva cu pasiune, vrem să împărtăşim totul cu lumea, vrem să-i atragem pe ceilalți cu entuziasm. Cu așa-numiţii “critici” din viața noastră spunându-ne că ceea ce facem este greșit (deşi persoanele care afirmă aceste lucruri sunt cele care nu fac niciodată nimic) nu putem obţine altceva decât o durere inutilă de cap. Trebuie să ţinem cont doar de părerea celor care ne plac și pe care îi respectăm.

7. Nu-mi place să repet succesele, îmi place să merg mai departe.copil interior

Odată ce învățăm să facem lucruri pentru noi înșine, pentru propria noastră bucurie și pentru a ne testa propriul potenţial, nu pentru a satisface așteptările pe care ceilalți le au de la noi, devine ușor să rămânem conectaţi cu lumea și să găsim noi provocări interesante în jurul nostru. Succesul nu este niciodată obiectivul final atunci când lucrăm cu pasiune și entuziasm, ci o consecință a faptului că lucrăm în domeniul în care excelăm, a faptului că lucrăm cu bucurie și cu seriozitate. Succesul fără împlinire este posibil, dar tragic, în timp ce împlinirea aduce întotdeauna succes.

8. Odată ce un om a gustat libertatea, nu va fi niciodată mulțumit să fie sclav.libertate

Foarte des suntem mulţumiţi de starea noastră pentru că nu ne dăm seama unde putem fi sau ce lucruri uimitoare am putea face cu potenţialul pe care îl ţinem închis în noi. Conștientizarea este primul pas în orice căutare valoroasă. Doar o privire aruncată în altă lume sau asupra unui alt mod de a fi poate să ne aducă motivația de care avem nevoie pentru a ne implica în totalitate. Odată ce am gustat fericirea, libertatea, pasiunea sau dragostea, trebuie să ne ținem de ele și să le păstrăm în viață până când ajungem să ni le asumăm cu toată ființa noastră.

9. Poţi proiecta, crea şi construi cel mai minunat loc din lume. Dar este nevoie de oameni pentru a face ca visul să devină realitate.echipa

Chiar și geniile creative ale lumii cred că fericirea este reală numai atunci când este împărtășită. Ei nu creează pentru ei înșiși, ci pentru a-și împărtăși darurile cu lumea, ca un act suprem de iubire. Ei lucrează cu oameni, pentru oameni. Indiferent de cât de departe ne poate duce un vis, având alți oameni cu noi, vom face ca drumul să devină mai puțin singuratic și mai distractiv. Ideile altor persoane se vor corela cu ideile noastre și călătoria va deveni astfel o colaborare minunată. Un turn de fildeș în care să stăm singuri nu va fi niciodată la fel de plăcut ca oamenii care împărtășesc frumusețea viselor noastre.

10. Când crezi într-un lucru, trebuie să crezi în el în toate felurile, implicit și indiscutabil.planuri de viitor

Dacă trebuie să facem ceva, de ce să nu o facem din toată inima? De ce nu investim pe deplin în acel lucru? Niciodată nu a ieşit ceva bun din superficialitate, îndoieli și presupuneri. Se întâmplă ca atunci când avem idealuri şi obiective măreţe să ne lovim de dezaprobarea sau neîncrederea celorlalți. În timp ce acest lucru ne poate descuraja și ne poate pune semne de întrebare, singura modalitate de a arăta că ne respectăm pe noi înșine și că ne respectăm visele este să fim dispuși să mergem până la capăt. Acesta este unul dintre cele mai frumoase citate Walt Disney.

11. Toate visele noastre se pot împlini, dacă avem curajul să ni le urmăm.baietel

Unul dintre lucrurile care ne împiedică să ne urmăm visele este o teamă teribilă care ne paralizează cu îndoială, nesiguranță și neliniște. Ne temem de succes pe cât de mult ne temem de eșec, deoarece ambele înseamnă schimbare. Mințile noastre ne torturează cu gânduri despre necunoscut și încearcă să ne lege de realitate. Diferența dintre locul unde suntem și locul în care vrem să fim ar putea fi doar curajul necesar pentru a face acest pas.

12. De ce să te îngrijorezi? Dacă ai făcut tot ce puteai, îngrijorarea nu va face acel lucru să fie mai bun.be happy

Îngrijorarea are sens atunci când ne gândim la viitor, dar cum ne putem face griji pentru ceva din trecut? Îngrijorarea despre ceva ce am făcut pare a fi o fragilitate a minții noastre, care nu acceptă greșelile ca lecții. Când percepem totul drept lecție menită pentru a ne învăța și a ne ajuta să creștem, îngrijorarea devine inutilă. Am făcut tot ce a fost posibil în acel moment și în acea circumstanță și, având în vedere acest lucru, planificarea viitorului este mai plină de satisfacții decât îngrijorarea față de trecut.

13. Există mai multe comori în cărți decât în toate bogăţiile piraților din Insula Comorilor.carti

Cărțile sunt doar câteva obiecte care ne aglomerează rafturile. Când le vedem acolo, ele sunt un obiect ca oricare altul și aproape nimic nu ne poate spune ceva despre lumea misterioasă pe care o ascund înăuntru. Cu toate acestea, deschidem o carte și intrăm instantaneu într-una dintre cele mai înțelepte, minunate și creative minți ale lumii. Cărțile au un univers propriu, în care totul este posibil, unde adevărul, frumusețea și înțelepciunea pătrund realitatea cu o forță explozivă. Cărţile sunt cea mai puternică moștenire a noastră și instrumentul cel mai accesibil pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră.

14.  Cea mai mare resursă naturală este mintea copiilor noștri.  

25 de citate ale lui Walt Disney pentru a ne reînsufleţi Copilul InteriorAdesea ne percepem copiii ca fiind fără apărare, naivi, dar nu reușim să recunoaștem că ei sunt oamenii viitorului. Dacă există o șansă ca lumea să devină un loc uimitor, al inovaţiei, al cunoașterii și al prosperităţii, atunci acea șansă este în mâinile lor. Din fericire, copiii sunt curioşi si deschişi către lume. Ajutându-i să evalueze cât mai mult posibilitățile pe care le au nu este doar o datorie pe care o avem faţă de ei, ci şi o datorie față de noi.

15. Banii nu mă încântă – ideile mele mă încântă.banii nu aduc fericirea

În momentul în care devenim conștienți de posibilitățile creativității și inteligenței noastre, banii devin doar un mijloc de a ne atinge scopul. Oamenii doresc să se exprime, să lucreze în sensul unei călătorii personale care să îi inspire, să îi provoace și să le aducă respect și admirație din partea celorlalţi. Banii nu pot aduce niciodată toate acestea. O dăruire puternică faţă de munca noastră este cea mai scurtă cale de crea ceva de mare valoare, pentru care ceilalţi vor vrea să platească. Acesta este unul dintre cele mai populare citate Walt Disney.

16. Daca poți să-l visezi, poți să-l faci.possible

Toate lucrurile uimitoare care au fost făcute în această lume sunt rezultatul muncii unui om care visează și luptă pentru ceea ce-şi doreşte. Cum am fi putut duce oamenii pe Lună dacă nu ar fi fost visători care să vadă acest lucru drept o posibilitate, nu doar o simplă fantezie? Poate că visurile sunt doar o cale de a explora posibilitățile vieții. Odată ce un vis întâlnește dedicare și credință, pot apărea lucruri mari în urma lui. Acum, că știm că oamenii pot merge pe Lună, ni se pare ceva normal, dar gândiți-vă cât de mulți oameni au crezut că va fi imposibilă o astfel de călătorie.

17. Îmi place mereu să privesc latura optimistă a vieții, dar sunt suficient de realist pentru a ști că viața este o chestiune complexă.optimism

A fi optimist nu înseamnă a fi naiv sau delirant. Viața este complexă, este o serie de modele complicate care funcționează în moduri misterioase, dar avem opțiunea de a decide cum vrem să le privim. Dacă decidem să vedem binele, nu înseamnă că nu suntem conștienţi de rău, ci doar că preferăm să ne concentrăm asupra lucrurilor care ne fac să evoluăm, nu asupra celor care ne împiedică să trăim.

18. Cred în a fi inovator.inovator

A aduce ceva nou în lume nu este o sarcină ușoară. S-ar putea să ne simțim fără speranță și înspăimântați. Orice e nou are nevoie de cineva îndrăzneț, care să meargă unde nimeni nu a mai fost înainte. Nu trebuie să fim mari oameni de știință, lideri sau artiști pentru a fi inovatori. Un inovator este cineva căruia îi place să gândească cu propria sa minte și să găsească modalități creative de a face lucruri deja cunoscute, indiferent de ce cred alții. Inovația este adesea un drum dificil și, uneori, unul ce trebuie parcurs singur, dar ea poate adăuga caracterului personal și unic aromele infinite ale lumii.

19. Cea mai mare parte a vieții mele am făcut ceea ce am vrut să fac. M-am distrat la locul de muncă.distractie la locul de munca

Lumea poate părea adesea un loc mare și înfricoșător, indiferent de vârsta sau experiența noastră. Să te simți stabil în lume înseamnă să ştii din inimă că există ceva distractiv, interesant și important care te aşteaptă pe tine. Există atât de multe posibilități de a fi, atât de multe modalități de a ne petrece timpul și energia, încât pare atât de greșit să facem lucruri care nu ne încântă, care nu ne oferă o șansă de explorare și de distracție.

20. Difernța dintre câștig și pierdere este cel mai adesea … decizia de a nu renunţa.libertate

Pe toţi ne vizitează din întâmplare o muză blândă care dorește să ne inspire cu noi vise, idei și oportunități. Suntem entuziasmați și ne imaginăm deja acolo, la final, fiind admirați, de succes. Ceea ce nu ne place, însă, este să ne gândim că trebuie să ajungem de la un capăt al drumului la celălalt. Există multe obstacole cărora trebuie să le facem faţă, iar visul, deodată, se simte mai puțin glorios. Cu toate acestea, recompensele sunt numai pentru cei care finalizează călătoria.

21. Ideile provin din curiozitate.curiozitate

S-ar putea să ne gândim că ideile trăiesc într-un univers propriu, pe care numai cei aleși îl pot vizita din când în când. Cu toate acestea, majoritatea minților creative sunt de acord că o idee este adesea doar o nouă modalitate de a privi lucrurile, un tip de deschidere spre fluxul vieții. A percepe lumea ca pe un izvor de idei înseamnă a ne folosi curiozitatea în fiecare aspect al existenței. Întrebându-ne “de ce?” şi “cum?” este de obicei cea mai simplă modalitate de a găsi noi conexiuni și legături, în timp ce punem mâna pe bulele de adevăr și înțelepciune pe care le numim idei.

22. Dacă îl poţi vizualiza, dacă îl poţi visa, atunci există un mod de a face acest lucru să se întâmple.don t worry

Dacă mințile noastre sunt atât de inteligente încât ne pot da viziuni și idei, ele sunt cel mai probabil capabile să găsească modalități de a lucra la acele idei și viziuni și de a le deconstrui, astfel încât să le putem transforma în realitate, pas cu pas. E posibil să nu găsim calea, dar în același timp, este posibil ca cineva să ne ajute. Atâta timp cât sunt luate în serios, o idee sau un vis nu vor fi niciodată lipsite de conţinut.

23. Presupun că formula mea este: visează, diversifică și nu pierde nicio perspectivă.viseaza cu ochii deschisi

Pentru a nu ne lăsa mintea să ruleze pe aceleași modele vechi din nou şi din nou, trebuie să adăugăm noi materiale pentru creier pe măsură ce mergem înainte. Cu cât mai multă informaţie se află în mințile noastre, cu atât gândirea va fi mai bogată. Prea multe gânduri nu vor fi niciodată o amenințare serioasă dacă învățăm să le facem să exploreze numeroase posibilități, rezultate și traiectorii pentru realizarea obiectivelor noastre. Văzând cât de departe putem ajunge este singura modalitate de a ne asigura că visul nostru poate într-adevăr să se potrivească cu realitatea.

24. Cumva, nu pot să cred că există înălțimi care nu pot fi atinse de un om care cunoaşte secretul prin care visele devin realitate.

Îndeplinirea viselor pare a fi o sarcină demnă de un magician sau de un erou. Uneori, în spatele unui vis, există doar o combinație simplă de pași care pot face ca un vis să semene mai mult cu un plan. Pe lângă analizarea acestor pași și planificarea în consecință, există un ingredient secret, fără de care un vis nu se poate întâmpla – credința. Oamenii care își stabilesc limite trăiesc în aceste limite, în timp ce cei care nu acceptă limitele au un orizont fără de sfârșit înaintea lor. Convingerea este energia care permite unei persoane să stea ferm în fața orizontului său.

25. Sper doar să nu pierdem din vedere un singur lucru – că totul a început cu un șoarece.

mickey mouse

Pentru ca orice lucru minunat să se întâmple, trebuie să existe un declanșator care să pună lucrurile în mișcare și care să îi inspire pe oameni să continue pe o cale necunoscută. Indiferent de cât de mic sau de nesemnificativ ar putea părea declanșatorul, el poate determina o mișcare de energie, dedicație și pasiune, astfel încât să se transforme într-o forță completă, capabilă să schimbe lumea. Un start nu trebuie să fie grandios, ci trebuie să creeze mișcare. Timpul va rezolva restul.

 

 

 

 

Ca adulți, este important să ne asumăm responsabilitatea pentru bunăstarea noastră emoțională. Așa că, dacă ești pregătit să-ți întâlnești și să-ți vindeci Copilul Interior pe 29 Septembrie, poți porni în cea mai frumoasă călătorie a vieții tale: călătoria către tine însuți.

Dacă ești pregătit să ajungi în cea mai sensibilă dar și cea mai puternică parte a sufletului tău, mă bucur să te pot ghida într-o zi plină de emoții și cunoaștere profundă,  în care îți voi oferi instrumentele practice de bază de care ai  nevoie pentru a comunica cu propriul Copil Interior sau pentru a-i ghida pe alții în acest minunat proces.

Te poți înscrie aici – www.copilulinterior.ro

2018-12-17T16:52:28+02:00 11 septembrie 2018|
test