Toată viața am fost fascinat de mintea umană și modul în care funcționează, de toate lucrurile pe care le putem face dacă ne descoperim și utilizăm minunata putere a minții. Creierul este cea mai puternică parte a corpului nostru și în același timp partea despre care oamenii de știință au cele mai puține informații. Mintea este centrul de control al realității noastre, cel mai puternic instrument cunoscut de om – și este dreptul nostru din naștere să-l folosim la potențialul său maxim! 🙂
Sunt fericit că trăiesc în secolul XXI și că în sfârșit Hipnoza este acreditată de tot mai multe studii științifice, primindu-și astfel bine meritatul loc în loja terapiilor folosite pentru dezvoltare personală, vindecare sau îmbunătățire a calității vieții.
Primul lucru pe care aș vrea să-l știi este că oricine poate învăța Hipnoza, fie pentru a lucra cu el sau cu cei din jurul său. Nu e nevoie să fii psiholog, terapeut sau să ai orice altă pregătire în domeniul sănătății mintale pentru a învăța principiile după care funcționeză mintea umană și tehnici de lucru cu ea. Ai nevoie doar de o dorință mare de a-ți schimba sau îmbunătății viața și de a-i ajuta și pe cei din jurul tău.
Despre miturile care circulă în jurul hipnozei am scris în articolul de aici, pe care te invit să-l citești, să te luminezi și să nu te mai uimești de partea “magică” a hipnozei.
Te poți uimi însă de cât de mare este puterea minții tale, așa că am ales pentru tine 20 de lucruri interesante despre hipnoză pe care te invit să le citești mai jos:
#1 Creierul tău este mai puțin activ în momentele în care te uiți la televizor decât atunci când dormi. Starea de transă hipnotică presupune activarea mai multor părți ale creierului.
#2 Aproximativ 95% dintre boli sau stări de rău sunt create în minte. Ai nevoie doar de câteva gânduri legate de boală și gata… te poate prinde o răceala! 🙂 Ce mintea poate crea, poate și vindeca!
#3 Dacă cineva îți elimină creierul și apoi te înjunghie de 10 ori, nu vei simți nicio durere – receptorii durerii sunt doar în creier. Acești receptori de durere au “controale de volum” – astfel hipnoza este folosită cu succes pentru operații fără anestezie.
#4 Chinezii, hindușii și textele vechi egiptene menționează de peste 3000 de ani procedee de vindecare și control al durerii, care sunt inducții hipnotice cunoscute sub alt nume.
#5 Experimentezi starea de transă în fiecare zi – de câte ori ai condus din punctul A până în punctul B fără să îți amintești mare parte din drumul tău? Exact, ai fost în transă!
#6 Hipnoza nu îți poate face ceva cu care nu ești de acord! Altfel, nu am fi toți curajoși, îndrăzneți și fără vicii?
#7 O oră de hipnoză este echivalentul a 3-4 ore de somn bun.
#8 O veche poveste din lumea științifică spune că “folosim doar 10% din creier“. Se omite de obicei un cuvânt important – conștient. Restul de 90% aparține subconștientului.
#9 Mulți oameni cred că în hipnoză esti inconștient sau dormi; în realitate creierul tău este mult mai activ decât atunci când ești treaz. Diferența este că în loc de 50 de gânduri diferite în același timp, te poți concentra pe un singur gând – de obicei o sugestie care lucrează pentru realizarea obiectivului tău.
#10 Sigmund Freud a folosit hipnoza cu pacienții săi în timp ce lucra pentru a pune bazele psihanalizei.
#11 Hipnoza este o terapie dar și o procedură care poate fi folosită în susținerea altor terapii.
#12 Hipnoza se simte… minunat! Este o stare foarte plăcută și relaxantă de transă, combinată cu creșterea gradului de conștientizare.
#13 In hipnoză undele cerebrale se schimbă din Beta ( starea normală) în Alpha ( starea în care te afli chiar înainte de a adormi)
#14 Hipnoza a fost aprobată ca terapie de British Medical Association ăn 1955 și de American Medical Association în 1958.
#15 Unii oameni sunt mai sugestionabili, și răspund mai ușor decât alții la hipnoză. Cu toate acestea, doar 5% dintre oameni nu au capacitatea de a intra în transă hipnotică, dar chiar și ei pot reuși prin practică și consiliere. Cu alte cuvinte, cercetările arată că oricine poate fi hipnotizat intr-o anumită măsură.
#16 Cele mai multe femei care aleg hipnoza pentru naștere ajung să se bucure de acest moment cunoscut ca fiind cea mai dureroasă experiență a femeilor.
#17 Hipnoza a fost folosită în primul și în al doilea război mondial pentru a ajuta soldații să depășească nevrozele.
#18 O ședință de hipnoză prin telefon sau skype este la fel de eficientă ca una în birou.
#19 Terapia prin hipnoză nu poate provoca probleme fizice sau psihologice. Este 100% naturală, și nu este mai periculoasă pentru creier ca dormitul sau visarea cu ochii deschiși. Este o stare atât de bună pentru mintea ta încât genialul Albert Einstein o folosea în fiecare zi. Prin urmare, cei care pretind că este nesigură sau periculoasă sunt doar needucați în domeniu.
#20 Hipnoza descrie o stare a minții, dar nu este un program în sine. Este important de știut pentru că sunt mulți care cred că toți cei care folosesc hipnoza fie clinic fie pentru show, folosesc aceleași tehnici.
Dacă mai cunoști și alte lucruri interesante despre hipnoză sau despre puterea minții umane, nu le păstra doar pentru tine. Împărtășește-le cu noi folosind box-ul pentru comentarii de mai jos. 🙂
Dacă vrei să afli și mai multe despre cum funcționează hipnoza, despre cum funcționează mintea ta, despre cum poți folosi hipnoza pentru a-ți schimba viața sau a-i ajuta pe cei din jurul tău, te invit atunci la următorul Training Profesional de Hipnoză, oferit de Asociația Română de Hipnoză in perioada 13-18 Martie 2017.
Pentru a te înscrie la următorul Training Profesional de Hipnoză precum și pentru a vedea mai multe detalii și programul pe zile dă click AICI.
Dacă ți-a plăcut, poți chiar să te abonezi la newsletter! Chestia aia de mai jos unde bagi datele tale si apoi dai click pe butonul roșu pe care scrie ‘Mă Abonez’!
PS: Spread the Dragostea! Dă și altora să citească, distribuie mai departe!