Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/eugencpo/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/eugencpo/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/eugencpo/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
20 de lecții de viață de la Albert Einstein - Eugen C. Popa

20 de lecții de viață de la Albert Einstein

Născut în Germania în 1879, Albert Einstein este probabil cel mai influent om de știință care a trăit vreodată. Teoriile sale asupra relativității au pus cadrul pentru o nouă ramură a fizicii, iar formula lui Einstein E = mc2 asupra echivalenței energiei de masă este una dintre cele mai celebre formule din lume. În 1921, a primit premiul Nobel în fizică pentru contribuțiile sale la fizica teoretică și evoluția teoriei cuantice.

Cu toate că este recunoscut la nivel mondial ca un prestigios om de știință, Einstein a fost un poliomat cu interese în multe domenii. În special, el a iubit muzica. A scris că, dacă nu ar fi fost om de știință, ar fi fost muzician. Einstein a interpretat la vioară la un standard înalt.

Einstein este, de asemenea, cunoscut ca filozof,  gânditor autentic și liber, care nu s-a sfiit niciodată să abordeze problemele umanității, ajungând la întrebările esenţiale despre ordinea universului şi rostul nostru pe pământ.

Mai jos am ales pentru tine 20 dintre cele mai profunde învățături pe care ni le-a lăsat Albert Einstein.

1.Idealurile care mi-au luminat calea şi mi-au redat din timp în timp curajul de a înfrunta viaţa cu bucurie, au fost: bunătatea, frumuseţea şi adevărul.

2. Distincţia între trecut, prezent şi viitor este o iluzie a percepţiei umane.

3. Nu cred în libertatea omului, în sens filozofic. Fiecare acţionează nu numai sub constrângeri exterioare, ci şi potrivit necesităţii lăuntrice.

4. Ego-ul omului scade proporţional acumulării cunoştinţelor.

5. Priviţi adânc în propria voastră fiinţă şi apoi veţi înţelege totul mai bine.

6. Ceea ce a fost amar şi dulce a venit din afară, ceea ce a fost greu dinăuntru, din străduinţa proprie. Am făcut, în principal, ceea ce propria mea natură m-a împins să fac. A fost penibil să primesc pentru aceasta atât de multă preţuire şi dragoste. Şi săgeţi ale urii au fost ţintite spre mine; ele nu m-au atins însă nicicând, deoarece aparţineau întrucâtva unei alte lumi şi cu aceasta n-am nici o legătură.

7. Nu am un talent special. Sunt doar un curios pasionat.

8. Nu sunt atât de inteligent, ci doar stau mai mult timp să mă gândesc la problemă.

9. Imaginația este totul. Este avanpremiera farmecului viitor al vieții. Imaginația este mai importantă decât cunoașterea.

10. Nebunie: sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti la rezultate diferite.

11. Informatia nu este cunoaștere. Singura sursă de cunoaștere este experiența.

12. Suntem asemeni unui copil care intră într-o bibliotecă uriaşă, cu pereţii acoperiţi până în tavan de cărţi scrise în multe limbi diferite.

13. Coincidența este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim.

14. Le sunt recunoscător tuturor celor care m-au refuzat în viață. Datorită lor am reușit pe cont propriu.

15. Dacă nu poți explica ceva unui copil de șase ani, atunci nici tu nu ai înțeles.

16. Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ceea ce ai învățat în școală.

17. Viața însăși este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă s-o trăiești ca pe ceva magic.

18. Nici o problemă nu poate fi rezolvată cu aceeași atitudine cu care a fost creată.

19. Furia locuiește doar în sânul nebunilor.

20. Dacă vrei să duci o viață liniștită, ancorează-te de un scop, nu de oameni sau obiecte

2019-01-25T10:04:21+02:00 23 ianuarie 2019|
test