10 Întrebări Care Îți Transformă Viața

Calitatea vieții noastre se află în calitatea întrebărilor pe care ni le adresăm! Incepe prin a transforma întrebările puse!

Căutările noastre și, prin extensie, experiențele noastre sunt rezultatul direct al întrebărilor pe care le avem față de noi, față de cei din jurul nostru, față de univers. Aceste întrebări ne ghidează și ne călăuzesc prin viață și reprezintă fundația pe care ne construim universul interior și exterior.

După cum bine știm, fiecare întrebare conține deja în ea răspunsul iar felul în care o adresezi, momentul și cuvintele pe care le folosești atunci când formulezi o întrebare pot genera răspunsuri complet diferite și rezultate total opuse.

În acest articol mă voi focaliza asupra unor întrebări Esențiale pe care le poți folosi pentru tine sau pentru a-i ajuta pe cei la nevoie, pentru a te scoate din borcanul cu melancolie și a te re-monta. După cum vei vedea, toate aceste întrebări sunt orientate pe plus, pe pozitiv, pe elementul de creștere și dezvoltare și nu pe cel de lamentare și plângere.

Modul în care privim viața, este modul în care viața ne influențează.

Deși sună foarte bine și pare extras din nuș’ ce carte de filozofie, propoziția de mai sus este una foarte practică și concretă. Modul în care privim viața este modul în care interpretăm evenimentele și elementele din interiorul și exteriorul nostru.

Această interpretare generează apoi o reacție care conduce către un anumit comportament.

Așa cum am mai prezentat și în alte articole, ai mai jos ecuația experienței vieții:
E+I = R ==> C

Eveniment/Stimul + Interpretare = Reacție Emoțională ==> Comportament

Orice metodă ai aplica, aceasta va încerca să modifice unul dintre elementele de mai sus mai puțin unul, Evenimentul, care ține deja de trecut și nu mai poate fii schimbat. Poți în schimb să modifici comportamentul (Vezi Terapia Cognitiv Comportamentală) sau să modific Reacția Emoțională (NLP și altele) sau, poți să mergi și mai în profunzime și să modifici modul în care interpretezi Stimulul.

Ei bine, modificarea interpretării se poate face foarte ușor și rapid de către oricine, folosind întrebările de mai jos. Deși la prima vedere pare că aceste întrebări sunt de fapt variațiuni pe aceeași temă, un fel de „Aceeași Mărie cu altă pălărie”, vei vedea că dacă vei acorda atenția cuvenită fiecărei întrebări și o analizezi în profunzime, vei descoperi răspunsuri foarte interesante și, cel mai important, foarte diferite.

Ce este foarte important de reținut, de fapt este chiar esențial, este că lucrurile și evenimentele din viața noastră au pentru noi valoarea pe care noi le-o atribuim. Universul DOAR există.

Felul în care el există pentru noi, este dat de noi.

Curentul electric există pur și simplu! Felul în care îl folosim depinde de noi.

În același mod, felul în care interpretăm evenimentele din viața noastră, depinde de noi!

Astfel, noi ne construim viața clipă de clipă, cu fiecare mică sau mare întrebare pe care ne-o adresăm!

Putem fi perdanți și miorlăiți adresând întrebări plângăcioase de genul „de ce mi se întâmplă tocmai mie pocinogul ăsta?” „oare cât mai trebuie să sufăr?” și altele asemenea sau, putem să alegem să folosim întrebări care ne ajută să creștem.

În prima variantă suntem victime, în a doua variantă suntem învingători.

Tu ce alegi să fii?

Transforma Viata
Ai mai jos 10 întrebări simple pe care le-am ales pentru tine, care pot îți transforma radical starea, comportamentul și experiența de viață pe care o ai. Nu sări imediat cu răsunsul! Acordă timp fiecărei întrebări și dă-i voie să se „așeze” în sistemul tău și astfel ajugi cel mai bun răspuns. Cel mai sincer și mai simplu răspuns.

1) Ce am de învățat din asta?
Privește fiecare clipă din viața ta ca pe o sursă de informație și cunoaștere. Atunci când ai o atitudine de învățare, totul devine o clasă, un profesor, un mentor. Astfel, ești într-o continuă dezvoltare pentru că, în ultimă instanță, învățarea este creștere. Sapă în adâncul ființei tale până dai de acel răspuns pozitiv! Cu siguranță îl vei găsi. De fapt, dacă faci asta „pe bune,” îți va fi imposibil să nu îl găsești.

2) Care este lecția mea aici?
În acest context „lecția” nu reprezintă de fapt o pedeapsă ascunsă ci un izvor de cunoaștere și descoperire. Adresând această întrebare, orientezi experiența ta de viață către un rezultat pozitiv, învingător, către creștere și dezvoltare. Nu e ca și cum cineva sau ceva „te-a învățat o lecție” ci TU ai ALES să înveți.

[bagaformu list=”awlist3933941″ button=”Da! Vreau Să Îmi Transform Viața!” heading=”Îți Place Acest Articol? Abonează-te!”]

3) Cum mă ajută această situație să fiu mai bun?
Indiferent cât de tare îți vine să spargi capul cuiva pentru răutatea pe care ți-a făcut-o, pune acel imbold de-oparte pentru câteva momente și pune această întrebare în schimb. Caută și vei găsi!

4) Cum mă ajută această situație să cresc?
Poți chiar să îți imaginezi cum arată creșterea ta, exact așa cum crește un copac, sau orice altă ființă! Creșterea înseamnă dezvoltare, înțelegere, viziune!

5) Cum pot folosi cunoașterea obținută acum pentru o viață mai bună?
O viață mai bună a ta, a celor din jur, a comunității, a universului. Gândește-te cum poți lua elemente, informații de aici, din această „problemă” pentru a contribui la o viață mai bună, mai frumoasă a ta și a celorlalți.

6) Cum contribuie această situație la dezvoltarea mea personală?
Pe bune! La întrebarea asta vino cu minim 3 răspunsuri! Indiferent de cât nașpa e situația cu care te confrunți!

7) Ce am de câștigat din această situație
Să presupunem că, doamne ferește, ai avut un accident cu mașina. Sau că ai fost disponibilizat (adica dat afară) de la servici. Sau că te-ai despărțit de cineva. Deși la prima vedere putem să privim această situație ca pe o problemă majoră totuși, întreabă-te: Ce am de câștigat?

8) Cum pot folosi ce am învățat acum pentru a fi mai bun pe viitor?
Fiecare situație nouă vine cu informații noi. În loc să te întrebi ce ai greșit, focalizându-te astfel pe minusuri și probleme, focalizează-te pe ce poți face mai bine. Astfel, ceea ce ai învățat acum, te va ajuta să fii mai bun în viitor. Cum te va ajuta deci această situație să fi mai bun?

9) Care este beneficiul pentru mine din această poveste?
Hai să fiu bacovian pentru o clipă și să presupunem că o ființă dragă a dispărut din viața ta! O ființă la care țineai mult, enorm de mult. Față de care erai foarte apropiat și care însemna enorm pentru tine. Și apoi vine întrebarea asta! Ce ai să răspunzi?

10) Care este partea pozitivă din aceasta situație?
Asta este poate cea mai simplă dar în același timp și cea mai dificilă întrebare. Atunci când te confrunți cu o problemă, mai ales una mare, gravă, importantă, aproape că este imposibil să găsești un răspuns la această întrebare. Și totuși, insistă. Răspunsul se află acolo, în interiorul tău!

După cum vezi, cu fiecare dintre aceste întrebări TU deții controlul, tu decizi ce și cum să (te) simți! Și nu doar atât, aceste întrebări sunt astfel construite încât să fie focalizate pe calitățile și punctele tale forte, pe creștere, dezvoltare, învățare, și evoluție.

Acum, alege un moment dificil din viața ta (sau mai multe, dar pe rând) și ia fiecare întrebare la rând și adreseaz-o față de acel moment și notează-ți răspunsurile! Este OK să ai mai mult de un răspuns la fiecare întrebare. De fapt, cu cât mai multe, cu atât mai bine.

Ce moment sau momente din viața ta dorești să schimbi? Cum vrei să fie ziua de mâine mai bună decât cea de azi?
Vino cu propriile întrebări și comentează în căsuța de mai jos.

Ai ceva de adăugat la acest articol?
Minunat! Fă-o mai jos în chat-boxul de mai jos!

PS: Nu citi singur(ă). Unde-s mulți, Puterea (Minții) crește! Trimite acest articol și prietenilor tăi care doresc să aibă o viață mai bună!
PPS: Ți-a plăcut ce ai citit? Abonează-te la Newsletter și primești articole și informații noi.

2023-07-21T20:58:58+02:00 8 ianuarie 2016|

3 Comentarii

  1. […] Eugen Popa: Sunt nenumărate. Gândește-te la un computer: ai interfața și ai sistemul de operare. Dacă eu deschid calculatorul și dau dublu click, cum știe calculatorul meu că trebuie să închidă sau să deschidă ceva? Sistemul de operare este cel care generează toate aceste programe. Ei bine, când fac hipnoză mă duc și lucrez la nivel de sistem de operare. Acolo mă duc și implantez programele sau scot programele pe care nu le mai vreau. Drept urmare, pot să fac orice transformare vreau cu viața mea. […]

  2. […] Ei bine, de cele mai multe ori, crezurile limitative sunt un rezultat al mediului social, familiei, educației, religiei. Acestea încep să se contureze încă din copilărie și se ajustează corespunzător de-a lungul vieții. Dacă în copilărie este greu să conștientizezi și să respingi sau modifici orice credință negativă insuflată de familie și mediul social, acum ai toată puterea să schimbi și să alegi în ceea ce vrei să crezi. Prin crezurile tale îți creezi viața. […]

  3. […] folosindu-ți cunoștințele? Cui vrei să-i oferi experiența ta? Gândește-te bine la aceste întrebări atunci când un client îți intră în cabinet/birou. Îți poți alege clienții în aceeași […]

Lasa un comentariu

test